• Top Stories

    Τσίπρας καλύπτει Πολάκη: Μετατρέπω την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Πλήρης κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη και στις αήθεις επιθέσεις του. Μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, ο πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι θα την μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κίνηση της ΝΔ «φθηνό αντιπερισπασμό» και συμπλήρωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το εάν το ύφος του Παύλου Πολάκη είναι καλό ή κακό».

    «Θέλει να συζητάμε γι’ αυτό και όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε και όχι για τη Novartis. Ενημερώστε τον αρχηγό της ΝΔ ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση μομφής κατά την κυβέρνησης θα την μετατρέψω σε κρίση εμπιστοσύνης».

    Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά την επίθεση του τελευταίου στον υποψήφιο με τον ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

    «Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την κυβέρνηση. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Αμέσως μετά το Πάσχα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ήρθε η ώρα να δούμε αν θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των Πολάκηδων».

    Συνέχισε λέγοντας: «Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, ελάτε εδώ στη Βουλή. Πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά, ένα και το αυτό είστε».

    Λίγο αργότερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στην Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει τη Βουλή».

    Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή σχόλιο του κ. Πολάκη σε βάρος του υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου για τον διορισμό του σε προσωποπαγή θέση στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ.

    «Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας» αναφέρει η ανάρτηση που έκανε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Πρόταση μομφής κατά Πολάκη μετά το Πάσχα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης για «φαύλο Πολάκη»: Ντροπή κ. Τσίπρα που τον κρατάτε στην κυβέρνησή σας



    ΣΧΟΛΙΑ