Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους (video)

  • NewsRoom


Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό, τα ελληνοτουρκικά αλλά και για την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο για μια ακόμα φορά κάλυψε πολιτικά, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε «μια φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο καθώς όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται».

«Είναι μια αστεία υπόθεση» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ πάει με μια δήθεν υπόθεση σκευωρίας να καλύψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο, ενώ έκανε ξανά λόγο για «κυβερνητικό ρεβανσισμό, παράλληλα με δειλία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η «Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και τρεις μήνες να πιέσει την Ευρώπη για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. ‘Επρεπε η κυβέρνηση να πιέσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική κατευνασμού «που σύμφωνα με τη δική του εμπειρία δεν θα οδηγήσει πουθενά».

Για το προσφυγικό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως σήμερα η κατάσταση είναι «μπάχαλο» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην κυβέρνηση «μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό. Τώρα συνειδητοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα». «Πέρασε από την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Είναι εύκολο όταν είσαι αντιπολίτευση να κάνεις κριτική. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν ο ίδιος θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε πως θα το κάνει καθώς τώρα επιβεβαιώνονται όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου. «Τότε η ΝΔ έλεγε ότι έχουμε 4ο μνημόνιο» είπε.

Τέλος, σε ότι αφορά τα εσωκομματικά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει ένα δευτερο μεγάλο κύκλο και πάει στο συνέδριο για να ανοίξει ακόμα έναν με την αποτίμηση της κυβερνητικής εμπειρίας.

Στην ερώτηση αν θα αλλάξει όνομα το κόμμα είπε ότι θα συζητηθεί και αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο η δική του άποψη είναι ότι το «μπράντ» ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρό.


ΣΧΟΛΙΑ