• Πολιτική

    Τσίπρας: Αν είμαι στις Βρυξέλλες την ώρα του debate μπορεί να βγω με skype

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης


    Με χιουμοριστική διάθεση θέλησε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής του ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της πιθανής καθυστέρησης ολοκλήρωσης της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, μετά και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, σχολίασε χιουμοριστικά λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το ντιμπέιτ, «παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με skype από τις Βρυξέλλες».

    Απέδωσε, δε, ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για τον χαρακτήρα του ντιμπέιτ και, ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης καθυστέρησης, ανέφερε ότι είναι ζητήματα που θα τα λύσει η διακομματική στο βαθμό που δεν θα μπορεί εκείνος να είναι εγκαίρως πίσω στην Αθήνα για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

    Στον αέρα το debate

    Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να μην διεξαχθεί το debate της 1ης Ιουλίου των πολιτικών αρχηγών λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, την ίδια μέρα με το debate δρομολογείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή της νέας ηγεσίας των προσώπων που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε η διεξαγωγή του debate κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, καθώς είναι δύσκολη η εξεύρεση νέας «ανοικτής» ημερομηνίας, κατά την οποία θα μπορούν να μετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.



    ΣΧΟΛΙΑ