ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εντός του Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει 120 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ανεξάρτητα από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ που αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους και ανέρχονται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, το πρωί της Πέμπτης.
Ο κ. Τσιάρας επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του Alpha τις πληροφορίες για την προοπτική παράτασης του φθηνού αγροτικού ρεύματος, το οποίο ισχύει από τις αρχές του 2024 και προβλέπεται να παραμείνει σε ισχύ για δύο χρόνια. Αν και οι αγρότες ζητούν μια ακόμα χαμηλότερη τιμή, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η υπάρχουσα τιμή των 9,2 λεπτών ανά κιλοβατώρα μπορεί να παραμείνει, με βάση και το κόστος για το κράτος.
Ο υπουργός δεν προσδιόρισε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, σημειώνοντας ωστόσο ότι 44.000 παραγωγοί παραμένουν σε καθεστώς ελέγχου και δεν έχουν λάβει τα χρήματα για την επιδότηση.
Τέλος ο κ. Τσιάρας κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο, καθώς θεωρεί ότι μόνο μέσω συζητήσεων μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου. Για αύριο, έχει προγραμματίσει συνάντηση στις 12 με αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης στην Αντιπροεδρία, όπου θα παραστεί και ο Κωστής Χατζηδάκης.
Διαβάστε επίσης
Λάουρα Κοβέσι: Αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αναλαμβάνει ο Αντρές Ρίτερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Πώς μπορείτε να βρείτε τα έργα που γίνονται σε όλη την Ελλάδα – Νέα Ειδική Γραμματεία για ορεινές περιοχές
- 20 χρόνια τα Χριστούγεννα ξεκινούν στα Public
- Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο Γιάννης Κουρνιώτης Επικεφαλής Νομικός Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων
- Πούτιν: Αν δεν αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις θα πάρουμε δια της βίας το Ντονμπάς