• Πολιτική

    Τσαπανίδου: «Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής»

    • NewsRoom
    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου


    Για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στις 21 Μαΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα, για μια κυβέρνηση με τα μάτια στραμμένα στους πολλούς, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο συνέδριο “STAR FORUM” του “Star Κεντρικής Ελλάδας”.

    “Ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι η προτεραιότητά του είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και των ισχυρών. Η κοινωνική πλειοψηφία, οι ευάλωτες ομάδες, η μεσαία τάξη, δεν είναι στη στόχευσή του”, επισήμανε.

    “Βλέπουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Αποτέλεσμα είναι τα επιπλέον φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ, για παράδειγμα, να μετατρέπονται σε market pass και άλλα τέτοια μέτρα που είναι ψίχουλα στις τσέπες του κόσμου. Γι’ αυτό βλέπουμε μια μεσαία τάξη να συμπιέζεται, τους ευάλωτους να πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά, τις κοινωνικές ανισότητες να γίνονται τεράστιες”, δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

    “Δική μας προτεραιότητα είναι οι πολλοί. Αυτό μπορεί να επιφυλάσσει συγκρούσεις. Αλλά δε θα συγκρουστούμε για να γκρεμίσουμε. Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Να φύγει σταδιακά από μέσα μας η αντίληψη ότι το κράτος είναι εχθρός. Να γίνει σύμμαχος στη ζωή μας, να είναι δίπλα μας σε κάθε δυσκολία που θα τυχαίνει”, εξήγησε.

    Σε ερώτηση για την τραγωδία των Τεμπών και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, υπογράμμισε: “όταν είσαι κυβέρνηση τεσσάρων ετών και φτάνουμε στο σημείο να συγκρούονται στην Ελλάδα δύο τρένα, δεν μοιράζεις τις ευθύνες στους άλλους”. “Ό,τι προβλήματα και να υπήρχαν πριν, είναι τέσσερα χρόνια κυβέρνηση. Θα μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν. Ειδικά όταν μιλούν για επιτελικό κράτος. Σε αυτό το επιτελικό κράτος δεν χτύπησαν ‘κόκκινα καμπανάκια’ τόσα χρόνια για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο;”, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

    “Ζούμε σήμερα σε ένα καθεστώς που έχει ανελευθερία, φόβο, σε ένα καθεστώς που οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους πολίτες, όχι μόνο στο να τα βγάλουν πέρα σήμερα, αλλά στο να σκεφτούν και μια προοπτική για τη ζωή τους”, υπογράμμισε.

    Διαβάστε επίσης

    Παπαδημούλης: Κατέθεσε τροπολογία στο ευρωκοινοβούλιο για να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον φράκτη του Έβρου



    ΣΧΟΛΙΑ