• Πολιτική

    Παπαδημούλης: Κατέθεσε τροπολογία στο ευρωκοινοβούλιο για να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον φράκτη του Έβρου

    • NewsRoom

    Δημήτρης Παπαδημούλης


    Τροπολογία με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει την χρηματοδότηση του φράκτη του Έβρου καθώς και αντίστοιχων προσπαθειών στα σύνορα της ΕΕ κατέθεσε στον Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Η επίμαχη τροπολογία, την οποία τελικά υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης»

    Όπως αναφέρει η εν λόγω τροπολογία, την οποία ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), «αναμένει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να αρνείται οποιαδήποτε τέτοια χρηματοδότηση τώρα και στο μέλλον».

    Παράλληλα, «εκφράζει έντονη ανησυχία για την ερμηνεία που έδωσαν ορισμένα κράτη μέλη στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 2023».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-The Left πρόκειται για μια «ξεκάθαρη θέση κατά της προσπάθειας ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Αυστρίας, να κάνουν χρήση οποιαδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα».

    Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, πρόκειται για συμβιβαστική τροπολογία που υπερψηφίστηκε από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και το Renew Europe στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG).

    Η τροπολογία, που υπερψηφίστηκε και από αρκετούς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία και περιλαμβάνεται στην έκθεση για τις κατευθυντήριες γραμμές για τον Προϋπολογισμό του 2024, που στο σύνολό της υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 28 υπέρ, 2 κατά, 2 αποχή.

    Διαβάστε επίσης

    Εκλογές 2023: Στην Ηλεία υποψήφιος με τη ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ