• Πολιτική

    Τροπολογία για μη μείωση των συντάξεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα Αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε “yes man”», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία.

    «Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

    Νωρίτερα, ο αρχηγός της ΝΔ, επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο πρωθυπουργός, δήλωσε: «Σας διαβεβαιώ ότι αν ρωτήσετε εκεί έξω, αν μπορείτε κιόλας να το κάνετε -γιατί στη Θεσσαλονίκη φτάσατε μόνο μέχρι το αεροδρόμιο- σε ποιον πολιτικό ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, η απάντηση είναι μία: στον Αλέξη Τσίπρα».

    «Όσες παραστάσεις και κρεσέντα να χρησιμοποιήσετε, η πραγματικότητα δεν αλλάζει» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στη συνέχεια, ρώτησε τον πρωθυπουργό με σκωπτική διάθεση εάν ήταν τυχαία η επιλογή της ημέρας για τη συζήτηση στη Βουλή. «Είναι η 5η Ιουλίου, η επέτειος δημοψηφίσματος του 2015. Τότε που φέρατε την κοινωνία στο χείλος του διχασμού και την οικονομία ένα βήμα πριν από το χείλος της αβύσσου, τότε που εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Τα αγρίμια και οι κότες

    Απαντώντας στα σχόλια του πρωθυπουργού περί επικράτησης διχαστικής ρητορικής από την πλευρά της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Να σας θυμίσω το tweet του κ. Πολάκη. ‘Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες’. Αυτοί είστε. Ο λαός θα βγάλει το συμπέρασμα ποιοι είναι τα αγρίμια, οι κότες, οι προδότες. Δεν είπατε ούτε μια λέξη για το δημοψήφισμα, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε ακόμα, με φόρους, ανασφάλεια και capital controls» σημείωσε.

    Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την συμφωνία παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο και απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε: «Είχατε πει ότι θα παραιτηθείτε, κ. Τσακαλώτο. Αυτή είναι η ευθιξία σας;».

    «Κυβέρνηση-οπερέτα»

    Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ είπε ότι «η χώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχει κυβέρνηση – οπερέτα». «Αλλά λέει ο πρωθυπουργός, άλλα οι πολιτικοί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει κυβερνητικός διπρόσωπος. Ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει, κ. Καμμένε. Πώς ακριβώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Θα πάτε σε διαφορετικές ημέρες; Ή θα κάτσετε παρέα;» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

    Συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αδύναμος πρωθυπουργός, υπό προθεσμία, «μέχρι να αποφασίσετε να δώσετε ένα τέλος σε αυτήν την παθιασμένη σχέση. Ενδεχομένως να ψάξετε άλλους πρόθυμους, αν και δεν το βλέπω. Μέχρι τότε συκοφαντείτε ασύστολα. Χαρακτηρίσατε και σήμερα όποιον διαφωνεί μαζί σας ‘ακροδεξιό’ και συνεχίζετε και σήμερα τα ψέματα».

    Και πρόσθεσε: «κ. Τσίπρα, όσες φορές και αν το επαναλάβετε, ματαιοπονείτε. Η λάσπη που πετάτε, δεν με ακουμπά. Εμείς αποκαταστήσαμε  τη Δημοκρατία, δεν έχετε δικαίωμα να μας ταυτίζετε εσείς με τον φασισμό. Ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είστε εσείς. Εσείς φωνάζατε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες. Τι διαφορά έχει το tweet του κ. Πολάκη με αυτά που έλεγε η Χρυσή Αυγή; Και βέβαια, εσείς κυβερνάτε εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο».

    «Η λύση είναι εκλογές μια ώρα αρχύτερα, για να τελειώνουμε με αυτόν τον θίασο και να πάμε την Ελλάδα μπροστά» επανέλαβε.

    «Τέτοια έξοδο δεν τη λες καθαρή»

    Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. «Τελειώνει το πρόγραμμα, άρα λήγει και ο ευνοϊκός δανεισμός. Η συσσώρευση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων προκύπτει από τον στραγγαλισμό της οικονομίας, τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου. Μια χώρα που παραλύει εντός συνόρων. Τέτοια έξοδο δεν τη λες καθαρή».

    Όσον αφορά τις καταγγελίες Τσίπρα περί διαπλεκόμενων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη και της οικογένειάς του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Δυο φορές έχω δει τον κ. Φρουζή. Τα email που επικαλείστε είναι σε περίοδο που δεν ήταν στην Novartis, ούτε εγώ υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. […] Είστε ντροπή και κατάντια για την χώρα. Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη πόσες φορές; Με τον κ. Σαββίδη που τώρα φωτογραφίζετε ότι είναι πίσω από την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Με τον κ. Μπόμπολα; Τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια; Με τον Μελισσανίδη; Τον κ. Λαυρεντιάδη τον καταδικασμένο; Με τα λιαρ τζετ του δικηγόρου των οφ σορ;

    » Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι που δήθεν ήταν απέναντι στα συμφέροντα έχει παρέλθει. Είστε αδίστακτα διαπλεκόμενος. Ανακαλύψατε την διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πιο ισχυρούς δεσμούς από ό,τι οι προηγούμενοι. Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος που στοχοποιεί εμένα και τα στελέχη μας. Εσείς τα καθοδηγείτε και είστε προσωπικά υπεύθυνος για τις χυδαιότητες του Βαξεβάνη και του Ματζουράνη και του χυδαίου παρακράτους και θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο. Ο πιο χυδαίος ψεύτης».

    Για τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060, είπε ότι η χώρα δεσμεύεται να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία. «Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή με τέτοια μέτρα» ανέφερε και μίλησε ακόμη για τη μείωση του αφορολόγητου και την εξαφάνιση του ΕΚΑΣ.

    «Όλα αυτά μόνο δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο δεν αποτελούν. Τελειώστε με την προπαγάνδα. Με φιέστες και γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση. Εσείς, κ. Τσίπρα, και κάποιοι στην Ευρώπη -όχι όλοι- που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, ας δείξουν τουλάχιστον λίγο σεβασμό σε έναν λαό που υποφέρει εξαιτίας δικών σας επιλογών».

    Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις Μοσκοβισί για τις συντάξεις: «Τις συντάξεις δεν θα τις κόψουν από τον μισθό του κ. Μοσκοβισί, οι Έλληνες πληρώνουν τις επιλογές σας. Υπάρχουν και άλλοι αξιωματούχοι που δεν λένε τα ίδια πράγματα. Τι λένε Ρέγκλινγκ και Βίζερ; Ότι αυτή η περιπέτεια επί κυβέρνησής σας στοίχισε μεταξύ 100 και 200 δισ. ευρώ και ότι η χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή παρακολούθηση».

    Και συμπλήρωσε: «Καταθέτουμε τροπολογία που λέει ‘ελάτε να ψηφίσουμε μαζί, να μην περικοπούν οι συντάξεις’. Να τελειώσουν τα παραμύθια, να δούμε ποιος λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Ψηφίστε την τροπολογία μας ή το σχέδιο νόμου της κ. Γεννηματά».

    Λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις

    Σημείωσε ακόμη πως «η μηχανή της οικονομίας θα πάρει μπρος με μία κυβέρνηση της ΝΔ. Το σχέδιό μας είναι απλό: Λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος, προστασία για τους αδύναμους. Η απάντησή μας είναι λιτή και κοστολογημένη. Δεν κρύβει τις παγίδες με τις οποίες υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας. Αποτελεί όμως τον μόνο δρόμο».

    Και συμπλήρωσε: «Όταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει τη μεταρρυθμιστική της προσήλωση, θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος».

    «Είστε ένας κυνικός χειριστής της εξουσίας που μεταμφιέζεται κάθε μέρα με πολιτική ιδιοτέλεια. Φάνηκε στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών, στο Ζεφύρι, στα Εξάρχεια και στο προσφυγικό από το 2015» είπε και συμπλήρωσε: «Ντροπή και κατάντια για τη χώρα».

    Επανέλαβε το αίτημα για εκλογές λέγοντας: «Η πολιτική αλλαγή είναι ζωτική. Το μόνο που σας μένει είναι να ορίσετε ημερομηνία εκλογών. Η μόνη καθαρή έξοδος που μπορείτε να κάνετε είναι αυτήν από την εξουσία. Η Ελλάδα χρειάζεται νέα ηγεσία και αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

    Κορυφώνοντας την επίθεσή του σε βάρος του πρωθυπουργού είπε: «Είστε προσωπικά πίσω από το χυδαίο παρακράτος, το οποίο στοχεύει εμένα, τα στελέχη μας και τις οικογένειές μας. Είστε προσωπικά υπεύθυνος για το παρακράτος της διαπλοκής που έχετε χτίσει. Είστε ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος».

    Απαντήστε στη δημοσκόπηση του mononews (τα στοιχεία σας δεν καταγράφονται)

     

    [playbuzz-item item=”d29c2df3-a23d-4d15-9ff1-998f0760644d” info=”false” wp-pb-id=”717031″]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταπέλτης ο Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είσαι ψεύτης, απατεώνας και παιδί της διαπλοκής



    ΣΧΟΛΙΑ