• Πολιτική

    Τρίπλα Πιερρακάκη για να σωθεί η εξεταστική στα ΑΕΙ

    Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης


    Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία υπογραμμίζει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οι εξετάσεις των πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά. Επίσης ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πανεπιστήμια.

    Σημειώνεται ότι εδώ και δύο εβδομάδες τα περισσότερα ΑΕΙ τελούν υπό κατάληψη, με τη Σύνολο Πρυτάνεων να έχει ήδη κρούσει το κώδωνα ότι κινδυνεύει να χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο.

    Με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας προβλέπεται η δυνατότητα διαδικτυακής εξέτασης, βάσει των πρωτοκόλλων που είχαν εφαρμοστεί και στο παρελθόν την περίοδο της πανδημίας.

    Με τα χρονοδιαγράμματα στα ΑΕΙ για την εξεταστική και το εαρινό εξάμηνο να είναι ασφυκτικά, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα.

    Ειδικότερα στην εγκύκλιο αναφέρεται:

    «Η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας».

    Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας



    ΣΧΟΛΙΑ