• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τρελό φαγοπότι με μισθούς και επιδόματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

    • NewsRoom


    Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους φέρνει στο φως της δημοσιότητας, με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, «πάρτι» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.  Όπως διαπιστώθηκε, οι παράνομες εκροές χρημάτων από τα ταμεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αφορούν αποκλειστικά αποδοχές του προσωπικού και επιδόματα των υπαλλήλων!

    geniko-logistirio-tou-kratous-glk

    Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τα πορίσματα από τον έλεγχο για τη λειτουργία και τα οικονομικά του βρίσκεται ήδη στα στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το “Βήμα” ο έλεγχος διενεργήθηκε σε επίπεδο προμηθειών, μισθοδοσίας και οργάνωσης, για το σύνολο των πληρωμών του 2014.

    keelpno-ktirio

    Οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται σε 53 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 5,8 εκατ. αφορούν τον τομέα της επικοινωνίας και προβολής και περίπου 10 εκατ. ευρώ σε άλλες προμήθειες, όπως φάρμακα, φύλαξη, καθαριότητα, τηλεπικοινωνίες, σίτιση ξενώνων, γραφική ύλη κ.λπ.  Τα υπόλοιπα αφορούν μισθοδοσία και άλλα λειτουργικά έξοδα.

    Από την έκθεση προκύπτει ότι για τις πληρωμές των προμηθευτών δεν υφίσταται μη νόμιμη καταβολή ή έλλειψη παραστατικού, καθώς το σύνολο των πληρωμών του ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται μέσω τραπεζικών συναλλαγών βάσει παραστατικών.

    Εντούτοις, όπως προαναφέρθηκε, οι μη νόμιμες καταβολές αφορούν αποκλειστικά αποδοχές του προσωπικού και επιδόματα των υπαλλήλων, τα οποία δεν προβλέπονται από τις ισχύουσες για τον φορέα διατάξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ