• Business

    Τράπεζες, επενδύσεις και φορολογία στο «μενού» της συνάντησης Μέρκελ με Έλληνες επιχειρηματίες

    • NewsRoom
    μερκελ

    Δύσκολη υπόθεση η διαδοχή της πανίσχυρης Άνγκελα Μέρκελ


    Θέματα που αφορούν την ελληνική επιχειρηματικότητα και την Ευρώπη περιείχε το…«μενού» της συζήτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, με Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι παρακάθισαν στο γεύμα που διοργάνωσε ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

    Η κ. Μέρκελ φάνηκε ενημερωμένη πλήρως για τα επιχειρηματικά πράγματα στην Ελλάδας με το ενδιαφέρον της να εστιάζεται τόσο στις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών, όσο και στην ανάγκη για μείωση της φορολογίας, τις μεταρρυθμίσεις αλλά και την προσέγγιση περισσότερων επενδύσεων.

    Για τις ελληνικές τράπεζες, ειδικότερα, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε πως υπάρχουν «ανοιχτά θέματα» για τα οποία ωστόσο «βλέπουμε ότι γίνεται προσπάθεια». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την προσπάθεια που γίνεται στην Eurobank για την ενίσχυσης του ιδιωτικού χαρακτήρα και εξυγίανσης, αναφερόμενη στο deal με την Grivalia.

    Ως προς τη φορολογία η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε πως πρέπει να μειωθεί. Ωστόσο φάνηκε αντίθετη σε φορολογικές και άλλες παροχές εις βάρος του πλεονάσματος, διότι όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα που παραμένει “ευαίσθητη”.Ως προς τις επενδύσεις, τόνισε ότι Ελλάδα χρειάζεται σημαντικές κινήσεις τόσο σε αριθμό όσο και σε μέγεθος.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο υπάρχει μια υστέρηση στο μέτωπο της δημόσιας διοίκησης.

    Αναφορικά με την Ευρώπη, η γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της κοινής άμυνας και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να διολισθήσει σε πολιτικές λαϊκισμού, ώσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις ΗΠΑ και την Κίνα.

    Στο γεύμα από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Νικόλαος Καραμούζης (Ελληνική Ένωση Τραπεζών), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos Group) και Μελίνα Τραυλού (Neptune Lines).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης στη Μέρκελ: «Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί οι επενδυτικοί οίκοι «κόβουν» τις προσδοκίες για τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ