• Πολιτική

  Τραγωδία στα Τέμπη: Στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας όταν παραληφθεί

  • NewsRoom
  Τέμπη


  Στη διάθεση των μελών της εξεταστικής επιτροπής που ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα βρίσκεται το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μόλις αυτό παραληφθεί, αναφέρουν προσκείμενες πηγές στο  προεδρείο της επιτροπής.

  «Με δεδομένο ότι ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν υποβάλλει αιτήματα στο Προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ περί παράτασης των εργασιών της εξεταστικής, ΚΚΕ για νέα συνεδρίαση) για την ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υλικό δεν έχει παραληφθεί από τη Βουλή και συνεπώς τη γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των συγγενών τους, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε απολύτως θεσμικά με γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας».

  «Ως εκ τούτου», προσθέτουν, «είναι αυτονόητο ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή που κατά πάγια πρακτική ακολουθείται σε δικογραφίες μείζονος ενδιαφέροντος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν».

  «Μετά την παραλαβή των στοιχείων τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους».

  Αίτημα του ΚΚΕ

  Νωρίτερα, oι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ζήτησαν σήμερα την άμεση συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής.

  Στο σχετικό αίτημά τους προς το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής, αναφέρουν:

  «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βάση το οποίο εγκρίθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας προς την Βουλή και της αποστολής της δικογραφίας, ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής». Το αίτημα υπογράφουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην επιτροπή, Ν. Καραθανασόπουλος και Μ. Κομνηνάκα.

  Διαβάστε επίσης

  Κολυδάς: Έρχεται η κακοκαιρία «Δωροθέα» στην Ελλάδα – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

  ΗΠΑ: Οι πολιτικές εξελίξεις επιδεινώνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη

  ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Χαλάμε τα σχέδια της κυβέρνησης  ΣΧΟΛΙΑ