• Οικονομία

    ΗΠΑ: Οι πολιτικές εξελίξεις επιδεινώνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη

    • NewsRoom
    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν


    Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, ύστερα από τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου, καθώς οι πολίτες φάνηκε να ανησυχούν περισσότερο για την αγορά εργασίας, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας.

    Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 106,7 μονάδες από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Ιανουαρίου στις 110,9 μονάδες.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 115,0 μονάδες από την αρχική μέτρηση στις 114,8 μονάδες.

    “Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου δείχνουν ότι παρόλο που ο πληθωρισμός παραμένει βασική ανησυχία των καταναλωτών, οι ίδιοι ανησυχούν πλέον λίγο λιγότερο για τις τιμές στα τρόφιμα και τα καύσιμα, τα οποία έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες”, σημειώνει η επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board στην Ουάσινγκτον, Dana Peterson.

    “Ωστόσο, οι καταναλωτές ανησυχούν περισσότερο για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό υποχώρησαν στο 5,2%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, από 5,3% τον Ιανουάριο.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Αυξημένες για εντέκατο διαδοχικό μήνα οι τιμές των κατοικιών

    Ψηφιακές πληρωμές: Το 70% των καταναλωτών στην Ελλάδα τις επιλέγουν

    Χονδρεμπόριο: Σταθερά πτωτικά κινήθηκε ο τζίρος το δ’ τρίμηνο του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ