• Πολιτική

    Τραγωδία στα Τέμπη: Συνάντηση Γεραπετρίτη – σιδηροδρομικών: Ο Προαστιακός ξεκινάει πρώτος – Λεωφορεία σε ορισμένες διαδρομές

    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης


    Νέα συνάντηση με τους εργαζομένους του σιδηροδρόμου πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης, με στόχο να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

    Στη δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό, από πλευράς των εργαζόμενων τέθηκε  το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και η επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και έπειτα θα ακολουθήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες.

    Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της Hellenic Train, από την Τετάρτη (15/3) θα διενεργούνται δρομολόγια με λεωφορεία για ορισμένα σημεία της διαδρομής που δεν διεξάγονται με το τρένο, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Hellenic Train: Με λεωφορεία η μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές από 15/3



    ΣΧΟΛΙΑ