• Πολιτική

    Τουσκ: «Ξεχωριστό μέρος στην κόλαση σε όσους προώθησαν το Brexit χωρίς σχέδιο»

    • NewsRoom
    Τουσκ Μέι

    Τερέζα Μέι – Ντόναλντ Τουσκ


    Επιμένει στη διατήρηση του backstop στα ιρλανδικά σύνορα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μία μέρα πριν από τη νέα επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στις Βρυξέλλες, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit.

    Σε δηλώσεις του, ο Τούσκ τόνισε ότι ελπίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να μεταβεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με «ρεαλιστικές προτάσεις», καθώς η ΕΕ δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία του Brexit.

    Επίσης, επανέλαβε ότι η στάση της ΕΕ είναι πως πρέπει να διατηρηθεί στη συμφωνία αποχώρησης το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

    «Αναρωτιόμουν πώς μοιάζει αυτό το ξεχωριστό μέρος στην κόλαση, που προορίζεται για αυτούς που προώθησαν το Brexit χωρίς ίχνος σχεδίου για το πώς να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια», δήλωσε ο Τουσκ.

    Για το ζήτημα μίλησε και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, που παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ. Ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι η συμφωνία του Brexit, που έχει απορριφθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, ήταν «η καλύτερη δυνατή». Δήλωσε ότι η πρόσφατη πολιτική αστάθεια στη Βρετανία αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της αναγκαιότητας του backstop.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Brexit: Αλλαγές στο πρόβλημα με την Βόρεια Ιρλανδία ζητάει ξανά η Τερέζα Μέι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit-Ελλάδα προς Βρετανούς: «Visit Greece» χωρίς βίζα



    ΣΧΟΛΙΑ