• Οικονομία

    Brexit-Ελλάδα προς Βρετανούς: «Visit Greece» χωρίς βίζα

    • NewsRoom


    Με στόχο να θωρακίσει τον τουρισμό η Ελλάδα αποστέλλει μήνυμα προς τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα χωρίς να χρησιμοποιούν βίζα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στους κόλπους της Ε.Ε. επικρατεί έντονα η σκέψη να μπορούν οι Βρετανοί πολίτες να εισέρχονται στην περιοχή Σένγκεν για 90 ημέρες ανά εξάμηνο χωρίς βίζα.

    Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να επηρεάσει το τουριστικό ρεύμα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 14% του τουριστικού εισοδήματος και η Μ. Βρετανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση του τουριστικού ρεύματος προς την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά.

    «Μια ξαφνική διακοπή του τουριστικού ρεύματος των τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μπορεί να προκαλέσει σοκ σε έναν τομέα που υπολογίζεται περίπου στο ένα έκτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας», μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια είναι σε εξέλιξη,  η Ελλάδα επιχειρεί ως εκ τούτου να βάλει μια «ασπίδα» απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για τα περί παρεμβάσεων στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων και στους συντελεστές εμπορικότητας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ διάσημοι Έλληνες και Ελληνίδες για διαφημίσεις στο Instagram

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ακρόπολη «αγνώστου ιδιοκτήτη»! Ελληνικά ευτράπελα στη διάρκεια της κτηματογράφησης



    ΣΧΟΛΙΑ