• Πολιτική

    Τούρκος ΥΠΕΞ: «Στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας»

    • NewsRoom
    Τσαβούσογλου

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Υπαινιγμούς και «πυρά» κατά του Ελληνικού Τύπου περιείχε η συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, σημειώνοντας ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με χωρίς νόημα και αβάσιμα σχόλια.

    Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε συγκεκριμένα:

    «Γνωρίζετε ότι στον ελληνικό Τύπο συχνά υπάρχουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας. Εμείς ελπίζουμε η Ελλάδα να συμπεριφερθεί στο πλαίσιο των καλών σχέσεων».

    Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι τα προβλήματα του Αιγαίου πρέπει να επιλυθούν με μόνιμο και δίκαιο τρόπο.

    «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα», ανέφερε.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στις δηλώσεις Γιούνκερ κατά την ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών:

    «Οι δυο Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία δεν έχουν κανένα ειδικό καθεστώς απέναντι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

    «Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και άλλες φορές παρεμβαίνει στις δικαστικές διαδικασίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Χωρίς σοβαρότητα οι δηλώσεις Γιούνκερ – Δε θα αντιμετωπιστούν προνομιακά οι Έλληνες στρατιωτικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκος Υπ. Δικαιοσύνης σε Γιούνκερ: «Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν»



    ΣΧΟΛΙΑ