ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να υποβαθμίσει την υπόθεση της παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας από τα τουρκικά μαχητικά επιχειρεί του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ισχυρίζεται ότι «δεν υπήρξε παρενόχληση» και ότι τα μαχητικά αεροσκάφη «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή».
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Συνεδρίαση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ενίσχυσης των ανέμων
- Δημήτρης Κοκκίνης: Ο καπετάνιος που πλοήγησε το σκάφος του Οδυσσέα στην Ιθάκη
- Κατσαφάδος: Από Δευτέρα οι αιτήσεις για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους – Μέσα Σεπτέμβρη ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρασνοντάρ έπειτα από ουκρανική επίθεση με drones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.