ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουρκία: Μέσω του ψευδοκράτους αμφισβητεί στον ΟΗΕ τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τους υδρογονάνθρακες
Να υποβαθμίσει την υπόθεση της παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας από τα τουρκικά μαχητικά επιχειρεί του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ισχυρίζεται ότι «δεν υπήρξε παρενόχληση» και ότι τα μαχητικά αεροσκάφη «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή».
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kίνα: Επιβεβαίωσε το πρώτο χτύπημα σε δικό της τάνκερ στο Ορμούζ – Βαθιά ανησυχία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο
- Κηφισιά: Προφυλακίστηκε ο 28χρονος ντελιβεράς για επιθέσεις με πέτρες
- Τσικαλάκης: Επιστολή προς τον υπουργό Κικίλια για τα ταχύπλοα της ακτοπλοΐας
- Μυλωνάς στους αναλυτές: Πάνω από 3 δις ευρώ καθαρή πιστωτική επέκταση φέτος – Σημαντικό βήμα η συνεργασία με Allianz
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.