• Πολιτική

    Τον Ζόραν Ζάεφ υποδέχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης – Τι συζήτησε με τον Έντι Ράμα

    • NewsRoom

    Από το δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον Έντι Ράμα


    Με τον υπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30.

    Πριν από την συνάντηση, ο Ζόραν Ζάεφ έδωσε συνέντευξη στο Euronews, στην οποία αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

    Ο κ. Ζάεφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist. Λίγο νωρίτερα, στις 12:45, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επ’ ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

    Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και για την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει.

    Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών, ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

    Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.

    Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

    Από το δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον Έντι Ράμα

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ