• Πολιτική

    Το τελευταίο βράδυ του Μαργαρίτη Σχοινά δίπλα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

    • Νένα Σώκου

    Το γραφείο του κ. Σχοινά άδειο


    Μια φωτογραφία από το γραφείο όπου βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια ανέβασε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος στην προηγούμενη θητεία της Κομισιόν υπηρέτησε ως εκπρόσωπος Τύπου του Λουξεμβούργιου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Από σήμερα, που η νέα Κομισιόν λαμβάνει και την τελευταία τυπική έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της Κομισιόν, με χαρτοφυλάκιο την «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

    Το χαρτοφυλάκιο του κ. Σχοινά είχε αρχικά την ονομασία «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», ωστόσο ο τίτλος αυτός είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην συνέχεια, για να κάμψει τις αντιδράσεις, η νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προχώρησε στην αλλαγή του ονόματος.

    Στην φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter φαίνονται οι προετοιμασίες για την μετακόμιση του κ. Σχοινά από το γραφείο που στεγαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια με την ομάδα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο νέο του χώρο.

    «Η νύχτα πριν ξεκινήσει η νέα ζωή. Αναμνήσεις από πέντε αξέχαστα χρόνια χρόνια με την ομάδα Γιούνκερ» αναφέρει ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν.



    ΣΧΟΛΙΑ