• Πολιτική

    «Οι Βρυξέλλες των ερωτευμένων»: Μ.Σχοινάς και Μ.Αλβαργκονζάλες, το πανίσχυρο ζευγάρι στην καρδιά της ΕΕ

    • Νένα Σώκου

    Η Μερσέντες Αλβαργκονζάλες τρίτη από δεξιά


    Ήταν Αύγουστος του 2016, όταν το περιοδικό Politico έδωσε μια άλλη διάσταση στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζοντας σε άρθρο του με τίτλο «Οι Βρυξέλλες είναι για τους ερωτευμένους» τα ισχυρά ζευγάρια που ζουν και εργάζονται στην καρδιά της Ευρώπης. Το χρήμα, η πολιτική και η εξουσία αποτελούν σίγουρα πηγή ικανοποίησης, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί όταν συνδυαστεί και με τον έρωτα, ανέφερε το περιοδικό.

    Ένα από τα ζευγάρια, στα οποία αναφερόταν το άρθρο, είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας, και η παντοδύναμη σύζυγός του Μερσέντες Αλβαργκονζάλες, στενή συνεργάτιδα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ.

    Μερσέντες Αλβαργκονζάλες

    Ο Σχοινάς και  η Ισπανίδα Αλβαργκονζάλες είναι μαζί εδώ και τρεις δεκαετίες. Και οι δύο έχουν στενή σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -ο Σχοινάς ήταν και ευρωβουλευτής το διάστημα 2007 – 2009, ενώ η σύζυγός του είναι επικεφαλής του γραφείου του προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

    Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν και οι δύο έκαναν μεταπτυχιακό στην βελγική πόλη Μπρυζ, με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές, πριν από 30 χρόνια. Παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα και εγκαταστάθηκαν στις Βρυξέλλες, όπου διαμένουν μέχρι σήμερα.

    Περνούν τα καλοκαίρια τους στο σπίτι της οικογένειας του Μ.Σχοινά στην Χαλκιδική και τα Χριστούγεννα επισκέπτονται την οικογένεια της Αλβαργκονζάλες  στο Πριγκιπάτο των Αστουριών.

    Μαργαρίτης Σχοινάς

    Και οι δύο είναι άνθρωποι με ισχύ στο κύκλωμα των Βρυξελλών. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει χαρακτηρισθεί ως ένας από τους πέντε πιο ισχυρούς ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ξεκάθαρες πολιτικές βλέψεις.

    Μαζί με την σύζυγό του, που βρίσκεται δίπλα στον επικεφαλής του ΕΛΚ, διαμορφώνουν ένα πανίσχυρο πόλο εξουσίας, τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει προς όφελός της με κάθε δυνατό τρόπο.



    ΣΧΟΛΙΑ