• Top Stories

    Το Ποτάμι στην πρέσα, ο Θεοδωράκης σε δίλημμα

    Σταύρος Θεοδωράκης

    Σταύρος Θεοδωράκης


    Στην… πρέσα έχει μπει το Ποτάμι μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πολλά είναι τα στελέχη του κόμματος που βλέπουν με καλό μάτι τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ εντείνει το «φλερτ» του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, καλώντας τον σε συνεργασία για έναν ισχυρό κεντροαριστερό πόλο.

    Οι πιέσεις μάλιστα που δέχεται ο Σταύρος Θεοδωράκης επεκτείνονται και στο εσωτερικό του κόμματός του, όπως κατέστησε εμφανές σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, που εμμέσως πλην σαφώς έθεσε ζήτημα ηγεσίας της παράταξης.

    «Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι, χάριν της ιδέας αυτής», ήταν η επίμαχη αναφορά του Χάρη Θεοχάρη, ενώ αναφορικά με το τι θα έπραττε ο ίδιος αν ήταν στη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε: «Το ζήτημα της διαδοχής του κ. Θεοδωράκη είναι θέμα που μόνο ο ίδιος μπορεί να δρομολογήσει, όταν και αν το θεωρήσει ώριμο. Αυτό που λέω είναι απλό: Το Ποτάμι, ως έχει σήμερα, δεν μπορεί να ελπίζει στην ανάκαμψή του αν δεν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες ανασύνθεσης του χώρου που εκπροσωπεί, προκειμένου μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη να καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης».

    Ωστόσο, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης προς το παρόν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ, και φρόντισε να το καταστήσει σαφές αυτό όταν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης TV 100 τόνισε πως «η ΝΔ ευθύνεται, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για πολλά από τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας».

    Πάντως, σημείωσε πως «ένα κόμμα του 4% πρέπει να προσφέρει λύσεις και να προσπαθεί να συνεργάζεται και με άλλα κόμματα, ώστε να γίνονται αυτές οι λύσεις πραγματικότητα», ενώ επεσήμανε πως «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι νέα σχήματα, αλλά νέες λύσεις» και ανέφερε πως «πρέπει τις 4-5 απόλυτες προτεραιότητες που έχουμε ως κίνημα να τις συζητήσουμε, να δούμε αν συμφωνούμε με κάποιους και μετά να συζητήσουμε το οποιοδήποτε επόμενο βήμα».

    Και μπορεί ο ίδιος να υποστήριξε πως δεν ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις, που φέρνουν το Ποτάμι σε πολύ χαμηλά ποσοστά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο είναι βέβαιο πως αυτές θα επιταχύνουν τις ζυμώσεις στο χώρο του κέντρου, και σύντομα ο Σταύρος Θεοδωράκης πιθανόν να αναγκαστεί να πάρει μία απόφαση…



    ΣΧΟΛΙΑ