• Top Stories

    Το μυστικό γεύμα πριν από το υπουργικό συμβούλιο

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος


    Μετά τη συνέντευξη Καμμένου στην ΕΡΤ και το μεσημεριανό γεύμα με τον πρωθυπουργό στη ΛΑΕΔ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καθίσει σήμερα στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου με τους υπουργούς που του άσκησαν σφοδρή κριτική για τα πεπραγμένα του στις ΗΠΑ. Η συνεδρίαση του Υπουργικού, που ορίστηκε για τις 12:30, γίνεται εκτάκτως, στη σκιά όσων προηγήθηκαν λόγω των τοποθετήσεων Καμμένου στην Ουάσινγκτον με κύριο θέμα στην ατζέντα τον προϋπολογισμό και τα επόμενα βήματα για τη νομοθέτηση των μέτρων που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στην 83η ΔΕΘ.

    Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, Τσίπρας και Καμμένος έφαγαν μαζί υπό άκρα μυστικότητα χθες το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών. Σύμφωνα με τα Νέα, στις 15:10 ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην είσοδο της ΛΑΕΔ, στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας, για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό. Τρία λεπτά μετά, με χαλαρή διάθεση έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της οδού Μουρούζη.

    Στη διάρκεια του γεύματος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επανέλαβαν τη συμφωνία που είχαν κάνει λίγο καιρό πριν: να προχωρήσουν μαζί στη συγκυβέρνηση έως τον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να φτάσει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

    Τα χθεσινά πιάτα στην Λέσχη Αξιωματικών περιελάμβαναν αγκινάρες α λα πολίτα, ρολό κοτόπουλο με ρύζι, πένες σουφλέ, σαρδέλα φούρνου με πράσινη σαλάτα, κοντοσούβλι με πατάτες τηγανιτές, πέρκα με πατατοσαλάτα και μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι.

    Το υπουργικό

    Η παρουσία Καμμένου σήμερα στο Υπουργικό αναμένεται να ολοκληρώσει την επιχείρηση κατευνασμού των πνευμάτων, που ξεκίνησε από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως «στις ΗΠΑ υπάρχει τυφώνας, αλλά δεν τον λένε Πάνο». Ακολούθησε η χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ΕΡΤ, όπου δήλωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τον πρωθυπουργό και έδωσε εξηγήσεις γιατί παρουσίασε εναλλακτικό σχέδιο για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πως ο Αλ. Τσίπρας είναι εν γνώσει του plan B, αλλά δεν το εγκρίνει ως εθνική πολιτική, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί εάν ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος θα παρουσίαζε το σχέδιό του στις ΗΠΑ.

    Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, και επιβεβαιώνεται και από το χθεσινό γεύμα στη ΛΑΕΔ είναι ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι δεσμευμένοι στην εκεχειρία που έχουν συμφωνήσει μέχρι τον Μάρτιο, οπότε συνεχίζουν την κοινή πορεία τους μέχρι τότε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άλλα λέει τώρα ο Καμμένος: Με τον Τσίπρα είμαστε σε πλήρη συνεννόηση – Γνώριζε το plan B (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο απρόβλεπτος Καμμένος και η διακυβέρνηση της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ