• Πολιτική

    Το μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων απένειμε στον Πρόεδρο της Λετονίας ο Κώστας Μπακογιάννης

    • NewsRoom


    Τον πρόεδρο της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς τίμησε με το μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια συνάντησης τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

    «Είναι τιμή μου εκ μέρους όλων των Αθηναίων να σας απονείμω το Μετάλλιο του Δήμου μας  για τις αξίες στις οποίες, έχετε αφιερώσει τη ζωή σας και έχετε υπηρετήσει στη μακρά και σημαντική σας πορεία. Αξίες όπως η πίστη στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, οι πολιτικές ελευθερίες» τόνισε στην προσφώνηση του ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας: «Όλες αυτές τις  απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης. Προϋποθέσεις που κάποιες φορές θεωρούμε δεδομένες. Αλλά – όπως γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε -απαιτείται συνεχής προσπάθεια γι΄ αυτές».

    Ο κ. Μπακογιάννης  αναφέρθηκε στην πορεία και το έργο του Λετονού προέδρου επισημαίνοντας ότι ήταν συντάκτης της Διακήρυξης για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της χώρας του, μέλος της συγγραφικής ομάδας πολλών και σημαντικών νομοσχεδίων και νομικών μελετών, υπουργός Δικαιοσύνης και αργότερα συν-πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικού Δικαίου και δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του  Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λετονίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του τονίζοντας ότι ο ίδιος θεωρεί το μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών ως βραβείο που λαμβάνει από την Αθήνα, μια πόλη που αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας.



    ΣΧΟΛΙΑ