• Πολιτική

    Το δόγμα της απόλυτης κινητικότητας από τον Νίκο Χαρδαλιά

    • NewsRoom
    Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας


    Στην παραμεθόριο θα βρεθεί ξανά αύριο ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο περιοδειών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

    Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να βρεθεί και να επισκεφθεί τα ακριτικά πυροσβεστικά κλιμάκια στις Μουριές του Κιλκίς (σύνορα με ΠΓΔΜ), στο Νευροκόπι Δράμας (σύνορα με Βουλγαρία), στα Δίκαια Έβρου (σύνορα με Τουρκία) , στη Σαμοθράκη και την Θάσο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί και στα Δελβινάκια Ηπείρου (σύνορα με Αλβανία).

    Ουσιαστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας να αντιμετωπίσει επιχειρησιακά το απρόβλεπτο όπως είναι τα φυσικά φαινόμενα, εφαρμόζει ένα νέο δόγμα διαρκούς κινητικότητας, αφού έχει ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες βρέθηκε σε Γαύδο, Κάρπαθο, Ικαρία και Σάμο. Ταξίδια γεμάτα συμβολισμούς άλλα και γεμάτα από συναντήσεις και συσκέψεις με όλους τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων με την ΓΓΠΠ φορέων, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της νέας αντιπλημμυρικής περιόδου και της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

    Όλα δείχνουν ότι η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα σε πρόσφατη δήλωση του πως η Πολιτική Προστασία θα είναι έτοιμη και παντού δεν ήταν ρητορική, αλλά ουσιαστική. Τα αποτελέσματα του νέου δόγματος στον επιχειρησιακή και οργανωτική προετοιμασία και νέα δομή της ΓΓΠΠ αναμένονται με ενδιαφέρον.



    ΣΧΟΛΙΑ