• Πολιτική

    Τις διατάξεις του «Άρθρου 86» επικαλέστηκε ο Καμμένος για να γλιτώσει από τη μήνυση της Ντόρας Μπακογιάννη

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Το… «κατάπτυστο» (όπως αναφέρει συχνά ο ίδιος αλλά και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ) Άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία του έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Με υπόμνημά του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πως το περίφημο tweet του κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, για την επίσκεψή της στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στο συγκεκριμένο tweet του, το οποίο μάλιστα είχε γίνει από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο, το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!».

    Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του μετά από τη μήνυση που είχαν υποβάλει η Μιράντα Ξαφά, ο Χάρης Μάκας και ο Ηλίας Κανέλλης, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε δεχτεί το αίτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ο κ. Καμμένος υποστήριζε πως οι τρεις είχαν ήδη δικαιωθεί στην αγωγή εναντίον του, οπότε μιας και το αστικό κομμάτι είχε λήξει, δεν χρειαζόταν να δοθεί συνέχεια ποινικά.

    Ζητώντας να κάνει χρήση του Άρθρου 86, ο κ. Καμμένος είχε καταφέρει στο παρελθόν να μην αρθεί η ασυλία του για την δεύτερη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο Χρήστος Πάχτας, με αφορμή δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ για δωρεές προς τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».



    ΣΧΟΛΙΑ