• First Top Stories

    Tην στιγμή που ο Έλληνας ζει με 16 ευρώ την ημέρα ο Μπαλτάς ζητά 20 ευρώ είσοδο για την Ακρόπολη

    • NewsRoom
    Μπαλτάς

    Α. Μπαλτάς. Υπουργός Πολιτισμού


    Η σφοδρή κριτική για τις ανήκουστα υψηλές τιμές στις εισόδους των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, δεν φαίνεται να συνέφερε τον υπουργό πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος επανήλθε λέγοντας ότι «τα εισιτήρια τώρα δεν είναι καθόλου ακριβά».

    «Είναι εισιτήρια που δεν βαρύνουν ιδιαίτερα. Επίσης έχουμε πλατιές κατηγορίες πολιτών που μπορούν να επισκέπτονται τα μουσεία δωρεάν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά “αγνοώντας” προφανώς το γεγονός ότι ο βασικός μισθός βρίσκεται στα 490 ευρώ μηνιαίως γεγονός που καθιστά τα ημερήσια έξοδα του εργαζόμενου αδύνατο να ξεπεράσουν τα 16 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο κύριος Μπαλτάς θεωρεί πως η τιμή των 20 ευρώ για μία είσοδο στην Ακρόπολη “δεν βαραίνει ιδιαίτερα”.

    mpa;tasg

    Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά οι παλιές τιμές «ήταν απαράδεκτα χαμηλές σε σχέση με τις τιμές εισιτηρίων σε άλλες χώρες». Πιθανότατα θα έχει κατά νου χώρες της Ευρώπης και βασικούς μισθούς όπως αυτός που στην Γερμανία υπολογίζεται στα 1.473 ευρώ, στο Λουξεμβούργο στα 1.921.03 ευρώ, στο Μονακό στα 1.593 ευρώ, στο Σαν Μαρίνο στα 1,525 ευρώ και ούτω ο καθεξής. Μάλιστα κύριε Μπαλτά μία τιμή των 20 ευρώ αναφορικά με αυτά τα εισοδήματα πιθανότατα αποτελεί αμελητέο ποσό, στην Ελλάδα όμως;

    Υπενθυμίζεται ότι οι νέες τιμές που ισχύουν από την 1η Απριλίου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας είναι οι παρακάτω:

    Ακρόπολη 20 ευρώ (από 12 ευρώ)
    Σπιναλόγκα 8 ευρώ (από 2 ευρώ)
    Κνωσός 15 ευρώ (από 6 ευρώ)
    Δήλος 12 ευρώ (από 5 ευρώ)
    Σούνιο 8 ευρώ (από 4 ευρώ)
    Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Επιδαύρου 12 € (από 6 €)
    Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Μυκηνών 12 € (από 8 €)
    Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Λίνδου 12 € (από 6 €)
    Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας 12 € (από 9 €)
    Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών 12 € (από 8 €)
    Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης 12 € (από 6 €)
    Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας 12 ευρώ (από 6 €)



    ΣΧΟΛΙΑ