Πολιτική

Την εξαίρεση πέντε νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τον αυξημένο ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας


Την παράταση της εξαίρεσης από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, μετά από συμφωνία, όπως είπε, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νησιά: Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως και Λέρος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.

Τόνισε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά θετική εξέλιξη».

Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Είχαμε μία δύσκολη Σύνοδο αλλά αποφύγαμε μία σειρά κινδύνων για το μέλλον μας


ΣΧΟΛΙΑ