ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πόπη με τη Ferrari, ποιοι την έκοψαν από τα ψηφοδέλτια, τι περιμένει ο Τσίπρας, ο Τασούλας και το καρβέλι ψωμί και η νέα τουρκική πρόκληση
Την παράταση της εξαίρεσης από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, μετά από συμφωνία, όπως είπε, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νησιά: Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως και Λέρος.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.
Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.
Τόνισε ότι πρόκειται για “εξαιρετικά θετική εξέλιξη”.
Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Είχαμε μία δύσκολη Σύνοδο αλλά αποφύγαμε μία σειρά κινδύνων για το μέλλον μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Πιερρακάκης στο AIIS: Επιταχύνουμε τις αλλαγές για να πετύχουμε ισχυρή ανάπτυξη
- Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι: Πρέπει να συνάψει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος
- Βασίλης Κικίλιας: «Η ελληνική ναυτιλία, πρώτη δύναμη παγκοσμίως, συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και συμβάλλει στην ευημερία της πατρίδας μας»
- Εξώδικο Καρυστιανού – Ρούτσι στον Μητσοτάκη για την εκταφή θυμάτων: «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια»
