• Πολιτική

    Την αθώωση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου κι όλων των κατηγορουμένων για τον “ηλεκτρονικό πόλεμο” προτεινε ο εισαγγελέας

    Θωμάς Λιακουνάκος

    Θωμάς Λιακουνάκος


    Να αθωωθεί ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος αλλά και οι υπόλοιποι 16 συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ αυτών πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη για την προμήθεια του συστήματος για τον «ηλεκτρονικό πόλεμο».

    Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέληξε στην κρίση ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Ετσι, πρότεινε στους δικαστές να απαλλάξουν και τους 17 κατηγορουμένους. Ανάμεσα τους οι πρώην γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών, Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

    Η υπόθεση

    Η προμήθεια του συγκεκριμένου εξοοπλιστικού για τον Στρατό Ξηράς, γνωστού και ως “ηλεκτρονικός πόλεμος”, έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου. Περιελάμβανε 11 συστήματα ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και δεκαοκτώ παρεμβολείς με την επωνυμία ERIS.

    Σύμφωνα με το βούλευμα που έστειλε στο εδώλιο τον επιχειρηματία οπλικών συστημάτων και τους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή πριν από τη σύναψη της σύμβασης.

    Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται και σε άλλες δικογραφίες για “αμαρτωλά” οπλικά συστήματα. Τον Οκτώβρη του 2015 είχε συλληφθεί για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ από την εταιρεία Ericsson. Παρέμεινε έξι μήνες στη φυλακή κι άλλους έντεκα μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό και στη συνέχεια ορίστηκε εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ για να βγάλει το «βραχιολάκι» της 24ωρης ηλεκτρονικής επιτήρησης του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με τον Θωμά Λιακουνάκο; Η «μάχη χαρακωμάτων» για το Ιασώ και η «φιλική» εξαγορά δανείων της Εuromedica

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποκάλυψη. Ποιον «δίνει» για μίζες o Θωμάς Λιακουνάκος και γιατί ζητά να ακυρωθεί η προδικασία που τον έστειλε στη φυλακή

     



    ΣΧΟΛΙΑ