• Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Γεννηματά για το Πολυτεχνείο – Μπαράζ επαφών μεταξύ των αρχηγών

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά


    Εκρηκτικό συνεχίζει να είναι το πολιτικό κλίμα μετά την απαγόρευση συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο, με τις εξελίξεις να τρέχουν σε όλα τα επίπεδα.

    Πριν από λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- του μετέφερε ότι δεν έπρεπε να γίνει πόλωση του κλίματος και μίλησε για λάθος χειρισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης.

    Φέρεται να του είπε πως «πρέπει να σταματήσει εδώ, για να μην έχουμε χειρότερα». Στην συνέχεια η κ. Γεννηματά συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχουν σήμερα το μεσημέρι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.

    Εξάλλου, νωρίτερα ο πρωθυπουργός με παρέμβασή του ζήτησε από τα κόμματα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και συμφωνήσουν σε έναν λιτό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

    Τηλεφωνικές επαφές με την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ανησυχία του για την στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος.

    Επαφές Τσίπρα

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους συνομιλητές του ότι με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά συμβολικές πρωτοβουλίες για την επέτειο, με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας, μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν. Η εκ προοιμίου δε απαγόρευσή τους από τον κ. Μητσοτάκη απαντά μονάχα σε σχεδιασμούς τεχνητής όξυνσης, πόλωσης και αποπροσανατολισμού από τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

    Πέτσας: Πορείες δεν θα γίνουν

    «Δεν μπορεί η επέτειος του Πολυτεχνείου να γίνεται πεδίο διχασμού» σημείωσε σήμερα ο κ. στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε:  «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καλεί πολίτες σε απείθεια των μέτρων κατά του κορονοϊού. Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει, θα είναι ο κορονοϊός».

    Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποια κόμματα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία, είπε «όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση απομονώνονται από τους πολίτες. Επομένως, η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει δουλειά της, θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο και δεν θα γίνουν πορείες».

    Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι ευκαιρία να στείλουν οι αρχηγοί μήνυμα ενότητας, διαφορετικά, αν επιλέξουν να προχωρήσουν στην πορεία «θα εκτεθούν στα μάτια της κοινής γνώμης».

    Εξάλλου είπε ότι για την συνταγματικότητα της απαγόρευσης έχουν γνωμοδοτήσει πολλοί συνταγματολόγοι και πρόσθεσε ότι φυσικός κριτής είναι ο δικαστής.

    Πρόσθεσε ότι η απαγόρευση είναι θέμα ουσίας και όχι επικοινωνίας, για εκείνους που δεν ακούν ούτε τα λόγια της κυβέρνησης, ούτε βλέπουν τους νεκρούς από την πανδημία και τηρούν ανεύθυνη στάση. Πρόσθεσε ότι τα κόμματα είχαν ενημερωθεί, δεν υπάρχει θέμα έλλειψης επικοινωνίας με τα κόμματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο ΣτΕ θα κριθεί η απαγόρευση των συγκεντρώσεων για το Πολυτεχνείο: Προσέφυγαν Βαρουφάκης και σωματεία

    Παρέμβαση Μητσοτάκη για Πολυτεχνείο: Έκκληση στα κόμματα για αυτοσυγκράτηση – «Μία λιτή επίσκεψη και ένα λουλούδι»



    ΣΧΟΛΙΑ