• Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

    • NewsRoom
    Κ. Μητσοτάκης - Ρ. Τ. Ερντογάν

    Κ. Μητσοτάκης – Ρ. Τ. Ερντογάν


    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

    Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Ερντογάν

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού.

    Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε να αναρρώσουν γρήγορα οι τραυματίες και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που ήδη εστάλη.

    Συλλυπητήριο μήνυμα του Ν. Παναγιωτόπουλου στον Χ. Ακάρ για τον σεισμό στην Τουρκία

    Συλλυπητήριο μήνυμα για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από το φονικό σεισμό στην Τουρκία, απέστειλε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

    «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που θρηνούν, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ζωές» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

    «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρέχει άμεση βοήθεια στις προσπάθειες διάσωσης» συμπληρώνει στην επιστολή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

    Σημειώνεται, ότι, ήδη, η Ελλάδα έχει αποστείλει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και εξοπλισμό προκειμένου να συμμετάσχει στις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων στα χαλάσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός – Τουρκία: Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για την άμεση αποστολή βοήθειας

    Σεισμός στην Τουρκία: Αναχώρησε από την Ελλάδα το C-130 με την ελληνική αποστολή βοήθειας



    ΣΧΟΛΙΑ