• Πολιτική

    Τηλεδιάσκεψη Μηστοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Στο τραπέζι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τηλεδιάσκεψη με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες πραγματοποιήσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, τον Σαρλ Μισέλ, την Άγκελα Μέρκελ, τον Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Στο επίκεντρο της συνομιλίας των ηγετών βρέθηκαν η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

    Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, εκ νέου, στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα. Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη βουλή το αίτημα Μητοστάκη για συζήτηση πολιτικών αρχηγών για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου

    Παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά F-16 καταγγέλλει η Αγκυρα – Διαψεύδει το υπ. Εθνικής Άμυνας

    Αλέξης Πατέλης: Οι μεγάλες επενδύσεις δεν αφορούν μόνο την Αθήνα-Πιστεύουμε στην δύναμη των Ελλήνων



    ΣΧΟΛΙΑ