ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνόδου του Συμβουλίου για θέματα γεωργίας (4 Μαΐου), θα συζητηθεί η αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρίσεων στον αγροτικό τομέα, με έμφαση στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, των φυσικών καταστροφών και της αστάθειας των αγορών.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας, με στόχο τη διασφάλιση της παραγωγής και της επισιτιστικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πλαίσιο της Συνόδου του Συμβουλίου για θέματα Αλιείας βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η αξιολόγηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), του θεμελιώδους ευρωπαϊκού πλαισίου για τη διαχείριση των αλιευτικών πόρων.
Η αξιολόγηση καλύπτει τα τελευταία έτη και αποτελεί την πρώτη συνολική αποτίμηση του ισχύοντος κανονισμού, με βάση κριτήρια όπως η αποτελεσματικότητα, η αποδοτικότητα, η συνοχή και η προστιθέμενη αξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στη διαδικασία αξιολόγησης εντοπίζονται προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των αλιευτικών αποθεμάτων, την πολυπλοκότητα του κανονιστικού πλαισίου, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της ενσωμάτωσης πολιτικών που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τη θαλάσσια ρύπανση και την ολοκληρωμένη θαλάσσια διαχείριση.
Τα ευρήματα της αξιολόγησης αναμένεται να παρουσιάσει ο αρμόδιος Επίτροπος, Κώστας Καδής.
Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Αλιεία και την Υδατοκαλλιέργεια στη Μεσόγειο
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί αύριο, 5 Μαΐου, στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Αλιεία και την Υδατοκαλλιέργεια στη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δεσμευτικής πολιτικής πρωτοβουλίας MedFish4Ever.
Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κρατών-μελών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών θεσμών και διεθνών οργανισμών, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για τη βιώσιμη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων και την περαιτέρω ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο.
Διαβάστε επίσης:
Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ από Τρίτη 5 Μαΐου
Πειραιώς: Σταθερά τα αγροτικά εμπορεύματα παρά τις διεθνείς αβεβαιότητες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Η Ευρώπη να έχει ενιαία φωνή και ρόλο στις συνομιλίες με τη Ρωσία
- Κάρνεϊ: Ευρώπη και Καναδάς δεν είναι «καταδικασμένοι» να υποταχθούν σε μια «απάνθρωπη» παγκόσμια τάξη
- Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχουν στοιχεία για Λιβανό και Αραμπατζή για την σύσταση Προανακριτικής
- Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Χρειάζεται ετοιμότητα αλλά και προσοχή στο θέμα των επιτοκίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.