• Top Stories

    Τι πρόβλημα έχει ο υπουργός με το παρά φύσιν;


    ** Αντάλλαξα χθες το βράδι μηνύματα με τη Ναντίν, μια Γαλλίδα φίλη από το παρελθόν, την οποία συμπαθώ πολύ. Ακόμα περισσότερο συμπαθώ τους γονείς της που γνωρίστηκαν στα «γεγονότα», δηλαδή στην εξέγερση του Μάη ΄68. Δεν είχα καταλάβει την έκταση των σημερινών γεγονότων, ότι δηλαδή έχουν μια αναλογία με όσα συνέβησαν τότε. Βεβαίως φταίνε και τα μέσα ενημέρωσης, που κάνουν την τρίχα τριχιά για ορισμένα θέματα και άλλα απλά τα προσπερνούν. Κάθε φορά που πέφτει αεροπλάνο, αναλύουν επί ώρες τι χρώμα έχει το μαύρο κουτί αλλά για τις απεργίες στη Γαλλία κάνουν σαν να μην συμβαίνει κάτι σοβαρό.

     *Μου είπε λοιπόν η Ναντίν, που της το είπαν οι γονείς της, ότι οι συνδικαλιστές θα κάνουν κάτι που θα πονέσει πολύ τον Φρανσουά Ολάντ. Σε δέκα μέρες αρχίζει το Euro 2016 και αναμένονται δεκάδες χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου. Είναι πολύ πιθανό οι απεργίες να κορυφωθούν εκείνες τις μέρες ώστε να είναι αδύνατο το ταξίδι προς τη Γαλλία και η προσέγγιση προς τα γήπεδα.

     *Θέλω να κάνω δυο επισημάνσεις.

    Πρώτη επισήμανση. Η διαφορά των Γάλλων συνδικαλιστών με τους δικούς μας είναι ότι δημιουργούν μια κατάσταση που κανείς δεν προσπερνά (εκτός από τα ελληνικά μμε). Κλείνουν τα διυλιστήρια, κλείνουν οι δρόμοι, σταματούν τα τρένα και τα αεροπλάνα. Όλα μαζί, σε όλη τη χώρα. Οι δικοί μας κινούνται μεμονωμένα και σπασμωδικά. Όλο κάτι 24ωρες απεργίες κάνουν και μετά σαν τα καλά παιδιά, πίσω για δουλειά. Οι 24ωρες είναι συχνά η χαρά του εργοδότη, καθώς έχει το περιθώριο να καλύψει το κενό στην παραγωγή αλλά γλιτώνει το μεροκάματα. Με 48 ώρες απεργία κάθε μήνα, ο εργοδότης στο τέλος του έτους γλιτώνει έναν μισθό από κάθε εργαζόμενο.

    Δεύτερη επισήμανση. Στη Γαλλία η αντιπολίτευση δεν δανείζει αναπτήρα για να ανάψουν οι πυρκαγιές. Διαβάστε τι δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Λυκ Σατέλ: «Είμαστε η μοναδική χώρα όπου παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, να τα κάνουμε όλα ρημαδιό ακριβώς την ώρα που θέλουμε να έρθει ο κόσμος». Θυμάστε τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ όταν καιγόταν το κέντρο της Αθήνας και στη Σταδίου φλέγονταν τα ιστορικά σινεμά. Δικαιολογούσαν τους εμπρηστές κι έβρισκαν σαχλές αναλογίες με εξεγέρσεις της Γαλλίας του 19ου αιώνα_ οι συνήθεις ύποπτοι παρομοιάζονταν με ήρωες του Βίκτωρος Ουγκό.

    **Δεν έχω ούτε παιδιά ούτε εγγόνια άρα κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι με ζητήματα της εκπαίδευσης. Εντούτοις έχω εμμονή με τον Νίκο Φίλη, μια εμμονή που ξεκίνησε όταν έμαθα ότι δεν κατάφερε να πάρει το πτυχίο του αλλά τώρα παίρνει αποφάσεις για τα πτυχία των άλλων. Είπε ότι η διδασκαλία των αρχαίων είναι τρόπον τινά ανώμαλη. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα είπε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Α’ Γυμνασίου με τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά «προφανώς είναι παρά φύσιν».

    «Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό; Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε».

    *(Τι πρόβλημα έχει ο υπουργός με το παρά φύσιν;)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ine-eknevrismeni-me-tis-offshore-stin-kivernisi-alla-afinoun-parathiro-efkerias-gia-amnistefsi/50204

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/kalimera-aftes-ine-i-5-idisis-tis-imeras-pou-prepi-na-gnorizete-prin-ton-proino-kafe/50168



    ΣΧΟΛΙΑ