• Πολιτική

  Τι μισθό παίρνει ως βουλευτής η Ελενα Ακρίτα – Βροχή αρνητικών σχολίων: «Με €5.000 τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη»

  • NewsRoom
  Έλενα Ακρίτα

  Έλενα Ακρίτα


  Μια ανάρτηση στο Instagram της Έλενας Ακρίτου, η οποία είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σχόλια εναντίον της. Η κ. Ακρίτα

  έβγαλε τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο, όπως είχε πει ότι θα κάνει κάθε μήνα.

  Όπως φαίνεται από την ανάρτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, η μεικτή αποζημίωση είναι 7.000,34 ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται έξοδα κίνησης, ταχυδρομικά τέλη και επίδομα οργάνωσης γραφείου. Μετά την αφαίρεση 1.027,01 ευρώ για κρατήσεις υπέρ κόμματος, κρατήσεων για ΕΦΚΑ, φόρο και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το καθαρό ποσό ήταν 4.832,25 ευρώ.

   

  Η ανάρτηση αυτή έφερε πλήθως σχολίων, αρνητικών στην πλειονότητά τους.

  “81% αναπηρία,750 € σύνταξη…35 χρόνια δουλειάς και 125 ευρώ τον μήνα είναι η συμμετοχή μου στα φάρμακα μου…Μήπως Κα Ακρίτα να ξανασκεφτείτε γιατί εσείς όλοι χρειάζεστε 5000+ για να ζείτε κι εμείς η πλέμπα 600-700 €??????” έγραψε ένας από τους χρήστες του Insagram.

  “Αυτός ο μισθός αντιστοιχεί σε 7 υπαλλήλους”, “πώς είναι τα πράγματα εκεί πάνω στα σύννεφα; Εμείς εδώ στον βούρκο προσπαθούμε να επιβιώσουμε πάντως”, “εγώ θα ντρεπόμουν να το δημοσιεύσω, με τους μισθούς πείνας που παίρνει η πλειοψηφία του κοσμου”.

  Μάλλον θα έπρεπε να επανεξεταστεί το ζήτημα των μισθών των βουλευτών. Πάρα πολλά χρήματα για μια χώρα σαν την Ελλάδα που ο μισθός του Έλληνα είναι στα τάρταρα. Ο κοσμάκης να ζει με 700 ευρώ όλη την

  Άστοχη και προκλητική ανάρτηση. Το ότι ανακοινώνετε τον προκλητικά υψηλό μισθό σας δεν σας κάνει καλύτερη. Απορία: Τι παραπάνω προσφέρετε εσείς από έναν γιατρό ή έναν δάσκαλο που αμείβονται με μισθούς πείνας?
  Είμαι γιατρος και στην εφημερια παίρνω 3,3 ευρώ την ώρα. Σε μια ώρα που μπορεί να κάνω μια επέμβαση να σώσω κάποιον, αυτό πληρώνεται 3,3 ευρώ. Και όχι, η έννοια του «λειτουργήματος» δεν είναι ικανή να μου προσφέρει τα προς το ζην. Μπορεί να μην είμαστε μόνο 300, να μη μπορούμε να έχουμε τέτοιους παχυλούς μισθούς, μάλλον δεν είμαστε τόσο σημαντικοί. Σέβομαι την προσπάθεια που κάνετε και ως επι το πλείστον συμφωνώ με πολλά από αυτά που λέτε, αλλά ποιο ακριβώς είναι το νόημα του ότι έχετε μηνιαίες απολαβές κοντά στα 5000, τη στιγμή που άνθρωποι τη βγάζουν με 700 το μηνα? Τουλάχιστον μην το δημοσιεύετε αν μη τι άλλο γιατί είναι προκλητικό.

  “Με 5κ τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη, σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ και οι 300 ο κόσμος υποφέρει με 700 & 800 τον μήνα και εσείς απολαμβάνετε όλα τα προνόμια”, “γιατί αυτη η ανάρτηση δεν καταλαβαίνω, πρέπει να σας λυπηθούμε;οι περισσότεροι είμαστε με 700 ευρω κ τις τιμες στα ύψη,θα ελεγα είσαι πολυ προκλητικη” συνέχισαν στο ίδιο πνεύμα οι σχολιαστές με έναν εξ αυτών να καταφεύγει στην καυστική ειρωνία: “Λίγα είναι! Να κάνετε απεργία να σας δώσουμε κι άλλα…εμείς που φυτοζωούμε!”.  ΣΧΟΛΙΑ