• Πολιτική

    Tι έδειξαν οι κάμερες για την πορεία της Porsche του Μαυρίκου -Όλοι περιμένουν το DNA


    Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο πήρε φωτιά εν κινήσει το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό, ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

    mavrikos

    Με βάση το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, το μόνο σενάριο που φαίνεται να αποκλείεται είναι αυτό του τροχαίου, καθώς η πολυτελής Porsche Cayenne του Π. Μαυρίκου φαίνεται να τυλίγεται στις φλόγες χωρίς να προσκρούσει στα πλαϊνά του δρόμου. Αντίθετα, το σενάριο της δολιοφθοράς παραμένει πιθανό, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.

    cayenne

    Ένα άλλο σενάριο είναι αυτό της «αυτανάφλεξης», δηλαδή η φωτιά να προκλήθηκε εξαιτίας κάποιας βλάβης του αυτοκινήτου, αν και ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει πως το όχημα ήταν σε άριστη κατάσταση και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει συμβεί.

    alexis-kougias-570

    Μάλιστα, άνθρωποι από το περιβάλλον του γνωστού εκδότη εμφανίζονται απολύτως βέβαιοι ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος δολοφονήθηκε, και για το λόγο αυτό ο Αλέξης Κούγιας θα υποβάλει σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, προκειμένου να έχει και πρόσβαση στη δικογραφία της υπόθεσης.

    Για την ώρα, πάντως, οι αναλυτές της Ασφάλειας δεν έχουν σαφείς ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς που οδήγησε στον φρικτό θάνατο του εκδότη. Οι προσπάθειές τους επικεντρώνονται τώρα στον εντοπισμό του σημείου από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, ώστε να εξακριβώσουν με αυτόν τον τρόπο το πώς προκλήθηκε. Πάντως, το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί παραμορφωμένα μέρη στο αυτοκίνητο, αλλά και το ότι δεν σχηματίστηκε κρατήρας στο σημείο της τραγωδίας, φαίνονται να απομακρύνουν το σενάριο της έκρηξης βόμβας.

    Ωστόσο, και καθώς το ενδεχόμενο δολιοφθοράς παραμένει ισχυρό, στο μικροσκόπιο των ερευνητών βρίσκεται το διάστημα περίπου μίας ώρας κατά το οποίο η μοιραία Porsche παρέμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου, όπου ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε επαγγελματικό ραντεβού. Αν όντως υπάρχει δολιοφθορά, αυτή θα μπορούσε θεωρητικά να έχει διαπραχθεί κατά το διάστημα εκείνο, κι έτσι στην Ασφάλεια προσπαθούν μέσω του υλικού που υπάρχει από κάμερες να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις που να υποστηρίζουν αυτό το σενάριο.

    Ένας λόγος που το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς εξετάζεται ενδελεχώς είναι η εμπλοκή του Παναγιώτη Μαυρίκου στην υπόθεση των δημοσιογράφων-εκβιαστών, καθώς θεωρείται πιθανό να υπάρχουν άνθρωποι που ήθελαν να τον κάνουν να «σωπάσει», και αν πράγματι αποδειχθεί ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος δολοφονήθηκε, τότε θα ζητηθεί από τον Αλέξη Κούγια να αποκαλύψει εναντίον ποιων προσώπων ετοίμαζε μηνύσεις για λογαριασμό του πελάτη του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Παράλληλα, η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε στο αυτοκίνητο αναμένεται εντός της ημέρας να ταυτοποιηθεί επίσημα μέσω εξέτασης DNA στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής, όπου έχει μεταφερθεί, ενώ ο ιατροδικαστής θα επιχειρήσει να λάβει και τοξικολογικά ή ιστολογικά δείγματα από τη σορό για να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, αν αυτό καταστεί εφικτό.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/neos-nomos-gia-tis-offshore-pious-trapezites-fotografizi/52282



    ΣΧΟΛΙΑ