• Πολιτική

    Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών για την Όλγα Χαρίτου μετά το δημοσίευμα του mononews

    • NewsRoom

    Η Όλγα Χαρίτου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα


    Ή Όλγα Χαρίτου παραιτήθηκε από το δικαίωμα αποζημίωσης για την θέση της στο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου από την 1η Μαΐου 2019, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν χθεσινό δημοσίευμα του mononews.gr, για τον διορισμό της κ. Χαρίτου στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία θα παραμείνει για τα επόμενα έξι χρόνια.

    «Το Υπουργείο Οικονομικών, ως μοναδικός μέτοχος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), ενημερώθηκε ότι η κυρία Όλγα Χαρίτου, κατόπιν δικής της επιθυμίας, από την 1η Μαΐου 2019 έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα αποζημίωσης για τη θέση της στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η κ. Χαρίτου απασχόλησε την δημοσιότητα και πριν από έναν χρόνο, όταν ο τότε βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είχε καταγγείλει τις υπέρογκες αμοιβές που λαμβάνουν τα μέλη του Υπερταμείου και είχε δώσει στην δημοσιότητα τα σχετικά ποσά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει τότε ο κ. Αμυράς, η κ. Χαρίτου λάμβανε ως αποζημίωση 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του Υπερταμείου.

    Η ιστορία του μαθηματικού Όλγας Χαρίτου ξεκινά από τς σελίδες του περιοδικού «Μπλόκο», που είχε κυκλοφορήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2010. Ανάμεσα στους αρθρογράφους ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφερόταν σε δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, πριν από εννέα χρόνια.

    Στην συνέχεια, και αφού πέρασαν τα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία, η κ. Χαρίτου μεταπήδησε στο Μαξίμου, ως άμισθος σύμβουλος. Προσέφερε, δηλαδή, δωρεάν τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση.

    Σε πολύ σύντομο διάστημα εκτιμήθηκε δεόντως η κατάρτιση και η προσφορά της κ. Χαρίτου και από άμισθη στο Μαξίμου βρέθηκε στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων να λαμβάνει μέχρι την 1η Μαΐου, δηλαδή μέχρι πριν από έναν μήνα, 1.000 ευρώ για κάθε εμφάνισή της στο ΔΣ.

    Και τώρα, ένα βήμα ακόμη για την καριέρα της Όλγας Χαρίτου: Διορίζεται μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και μάλιστα με εξαετή θητεία…



    ΣΧΟΛΙΑ