• Business

    Τι απαντά ο Βαξεβάνης στο Βγενόπουλο

    • NewsRoom


    Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της MIG, που κατηγορεί τον Κώστα Βαξεβάνη ότι το τεύχος 96 του περιοδικού Hot Doc είναι μνημείο λάσπης, ανακριβειών, ποινικών αδικημάτων αλλά και δημοσιογραφικής απάτης, έδωσε εχθές το απόγευμα ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού :

    “Σε πλήρη πανικό ο Ανδρέας Βγενόπουλος έβγαλε μια υβριστική και συκοφαντική ανακοίνωση. Κατανοούμε φυσικά γιατί το κάνει, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τις ποινικές του ευθύνες για τις οποίες αποφασίσαμε πλέον, να ζητήσουμε την τιμωρία τους.

    Τις τελευταίες ημέρες οι σχεδιασμοί Βγενόπουλου, οι προσδοκίες αλλά και οι μεθοδεύσεις του, έχουν ανατραπεί πλήρως.

    Όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, πριν λίγες ημέρες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 27/2016, διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, ύψους 3,79 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ελέγχεται πειθαρχικά, ίσως και ποινικά ενώ η τελευταία του μεθόδευση να να μην καταθέσει σε κύπριους ανακριτές, μόλις αποκαλύφθηκε.

    Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, τον κ. Βγενόπουλο έτρεξε να υποστηρίξει ο “νομοπαρασκευαστής” Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε μάλιστα και προσωπική επίθεση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

    Scales-of-justice-2

    Η κα Θάνου, έκανε το όχι και τόσο συνηθισμένο, να παραβλέψει την ισχύ αυτών των οποίων ζητά τον έλεγχο και να επιλέξει τη νομιμότητα.

    Ιδιαίτερο πρόβλημα απ’ ότι φαίνεται για τον Βγενόπουλο, αποτελεί η δημοσίευση της έκθεσης της PWC, για την οποία, όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωσή του, την παρουσιάσαμε στο δικαστήριο, χωρίς αυτό να δίνει καμία σημασία.

    Αυτό ακριβώς είχαμε πει και εμείς. Πως το δικαστήριο που δίκασε τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου εναντίον μας, δεν έδωσε καμία σημασία στα αποδεικτικά στοιχεία. Η έκθεση της PWC, την οποία δημοσιεύουμε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, αποκαλύπτει αυτό που ο Βγενόπουλος κρύβει επιμελώς. Ότι με τις δανειοδοτήσεις του, η Κύπρος έχασε με το πιο συντηρητικό σενάριο 5 δισ. ευρώ.

    Τα χρήματα αυτά πήγαν σε επιχειρηματίες με τους οποίους είχε κοινές εταιρίες αλλά και στον όμιλο MIG. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ισχυρίζεται πως η έκθεση εμφανίζει δάνεια τα οποία ενώ ήταν καλυμμένα όταν τα έδωσε, όταν συντάχθηκε η έκθεση δεν είχαν καλύψεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Η αλήθεια βεβαίως, είναι διαφορετική. Τον καιρό της οικονομικής κρίσης ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνεχίζει να δανειοδοτεί φίλιες επιχειρήσεις όταν οι ελληνικές τράπεζες είχαν σταματήσει. Επίσης, όπως φαίνεται από την ανάγνωση της έκθεσης, πολλά από τα δάνεια δεν ήταν καλυμμένα όταν δόθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα, δόθηκαν με εγγυήσεις μετοχές που απαξιώθηκαν χωρίς η τράπεζα να ζητήσει, όταν συνέβη αυτό, εξασφαλίσεις.

     

    vgenopoylos andreas
    Ανδρέας Βγενόπουλος. Ετών 63. Πρόεδρος MIG

    Όσο ο Βγενόπουλος αυξάνει τις προσβλητικές του επιθέσεις, τόσο δηλώνει τον πανικό και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Μια ακόμη φορά δηλώνουμε ότι τον κατανοούμε και του ευχόμαστε καλή τύχη με τη Δικαιοσύνη. Τη χρειάζεται.

    Και ένα ερώτημα: Αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι τόσο αθώος, όπως ισχυρίζεται, γιατί καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην καταθέσει ως μάρτυρας έστω, στους κύπριους ανακριτές;”

    Δείτε εδώ τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της MIG,κ. Βγενόπουλος :Συνεχίζεται ο πόλεμος Βγενόπουλου – Βαξεβάνη



    ΣΧΟΛΙΑ