• Οικονομία

    H Αττική κορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021

    • NewsRoom
    H Αττική κορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021

    Γιώργος Πατούλης


    Kορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021 αναδείχθηκε η Αττική, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως στην κατηγορία «World’s Leading Seaside Metropolitan Destination», των World Travel Awards, ενός θεσμού που βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας και αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, διεθνώς.

    H σημασία της διάκρισης υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι η Αττική ανταγωνίστηκε καταξιωμένους παγκόσμιους προορισμούς, όπως το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, τη Σαγκάη, τη Τζακάρτα και το Περθ της Αυστραλίας.

    Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική διάκριση που αποσπά η Αττική, μετά την ανάδειξή της από τον ίδιο θεσμό, τον Οκτώβριο του 2021, ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021», επικρατώντας ανάμεσα σε προορισμούς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

    Το κορυφαίο βραβείο έρχεται ως αποτέλεσμα της περιφερειακής στρατηγικής ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αττικής, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που την καθιστούν δημοφιλή προορισμό 12 μήνες το χρόνο.

    Την υποψηφιότητα της Αττικής στα World Travel Awards, επιμελήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική» ενώ βαρόμετρο για την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, αποτέλεσε ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας, που συνέθετε το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν του προορισμού, με αιχμή του δόρατος το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής, στο σύνολό της, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τις εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής καθώς και πλήθος δυνατοτήτων που τεκμηριώνει μια Μητροπολιτική Περιφέρεια ως κατάλληλη για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

    Πατούλης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία Μητροπολιτική Αττική

    Την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή διάκριση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σημειώνοντας για το γεγονός ότι εκτός από την επιβεβαίωση της στρατηγικής μας «μας γεμίζει και ευθύνη να συνεχίσουμε την εντατική δουλειά προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια της Αττικής μας και να γίνει πραγματικότητα το όραμά μας να καταστήσει κορυφαία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία Αττική πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Για μία Μητροπολιτική Αττική».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ