• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Επιπλέον χίλιοι αστυνομικοί και εκατό νέες περιπολίες τις επόμενες ημέρες

    • NewsRoom
    Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    «Καμία ανοχή σε κοινωνικές ομάδες με έντονη παραβατικότητα δεν μπορεί να υπάρξει» ξεκαθάρισε μιλώνας στον Alpha ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Oκ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους Ρομά και την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική και την παρουσία της Αστυνομίας εκεί. Όπως παραδέχθηκε «υπάρχει πρόβλημα» ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στους δρόμους του λεκανοπεδίου 1.000 επιπλέον αστυνομικοί ενώ θα υπάρξουν και 100 επιπλέον περιπολίες.

    Αναφορικά με το περιστατικό στο Πέραμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι θα μπορούσε το Κέντρο να διατάξει διακοπή της καταδίωξης από τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ και να στείλει περιπολικά. Σε καμία περίπτωση όμως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να εγκαταλείπεται η καταδίωξη υπόπτων» σημείωσε με έμφαση.

    Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας μπορεί να επιτευχθεί με έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας σε συνδυασμό με την επανεκπαίδευση των ένστολων.

    Τέλος σε ότι αφορά την συμμετοχή της αστυνομίας στον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ κάνει τη δουλειά της καθημερινά, 8.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στους ελέγχους και παρότρυνε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

    Διαβάστε επίσης

    Θεοδωρικάκος: Αλλάζει τα πάντα στην ΕΛ.ΑΣ. – Πέντε μέτρα για την βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας



    ΣΧΟΛΙΑ