• Πολιτική

    Θεοχαρόπουλος: Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom
    Θεοχαρόπουλος


    O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ισχυρίστηκε ότι του έγινε πρόταση να είναι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας εάν αποφάσιζε να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

    Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι» ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

    Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ

    Στο μεταξύ η ΔΗΜΑΡ σε σχόλιό της για τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ ανέφερε:

    «Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

    Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πέρασε το «ναι» στη ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών- Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Θεοχαρόπουλος – Έκτακτο συνέδριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυρωτάς: Το εθνόσημο με βοήθησε να μην «τσιμπώ» σε φήμες που βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ