• Πολιτική

    Θεοχάρης στο BBC: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού και των επισκεπτών μας

    Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού


    «Θα περιφρουρήσουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού μας όσο και των επισκεπτών» διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο BBC World, με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάσωση της τουριστικής περιόδου στις χώρες της.

    Ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έθεσε πρώτη προς συζήτηση στην ΕΕ το θέμα του τουρισμού και η θέση της είχε την προσοχή της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία μίας συντονισμένης εξόδου από την κρίση. Επεσήμανε ότι η έξοδος θα πρέπει να γίνει με ισορροπημένο τρόπο που «θα θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων και θα επιτρέπει – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες – την επανάληψη των διακοπών και των ταξιδιών χωρίς υπερβολικά ρίσκα».

    Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, και με τον ίδιο τρόπο σχεδιάζει την σταδιακή επιστροφή των τουριστικών δραστηριοτήτων, ώστε να μην ρισκάρει μία δεύτερη έξαρση.

    «Θα περιφρουρήσουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού μας όσο και των επισκεπτών, διασφαλίζοντας με τις συμφωνίες που θα κάνουμε με τις άλλες χώρες, και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ότι θα χρησιμοποιήσουμε είτε διαγνωστικά τεστ ή άλλα μέσα για να περιορίσουμε τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Όπως πρόσθεσε, θα ληφθεί υπόψη η εμπειρία άλλων χωρών και θα επιχειρηθεί ο περιορισμός των πιθανοτήτων. «Συνεργαζόμαστε συνεχώς με τους ειδικούς και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τα πρωτόκολλα που θα περιορίσουν τους κινδύνους. Δεν μπορείς να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς ρίσκα, αλλά μπορείς να περιορίσεις τις πιθανότητες να εισάγεις πολλά περιστατικά και την εξάπλωση αυτών των περιστατικών».

    Ο κ.Θεοχάρης, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα ετοιμάζονται όλα τα ακριβή πρωτόκολλα που θα διευκρινίζουν λεπτομερώς μία σειρά από ζητήματα όπως την λειτουργία των ξενοδοχείων, κλιματισμών, παραλιών, εσωτερικών και εξωτερικών μεταφορών κ.α., λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τα θέματα υγείας και τις συστάσεις του ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ