• ΥΓΕΙΑ

    Θάνος Πλεύρης: Έρχεται νέος νόμος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς, μετά το περιστατικό στην Καρδίτσα

    • NewsRoom
    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας


    Την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου γύρω από τις περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών  προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Η δήλωση του νέου υπουργού Υγείας έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στην Καρδίτσα, όπου διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά προχώρησε στην καταχώρηση στο σύστημα καταγραφής εμβολιασμών δεκάδων πολιτών, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

    Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τον κωδικό της υπεύθυνης γιατρού για την καταχώρηση των περιστατικών. Μάλιστα λέγεται πως οι πρώτες υποψίες ήρθαν όταν παρατήρησαν πως η συγκεκριμένη υπάλληλος επισκεπτόταν το χώρο του εμβολιαστικού κέντρου εκτός βάρδιας. Τον τελευταίο μήνα μόνο, γίνεται λόγος για τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

    Υπενθυμίζεται πως ήδη, με παρέμβασή του μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, ο κ. Πλεύρης έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για τις καταγγελίες.

    Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

    Ήδη, για το περιστατικό είχε ξεκινήσει έρευνα από τον  διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη.  Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

    Διαβάστε επίσης

    Καρδίτσα: Σκάνδαλο με τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19, με πρωταγωνίστρια διοικητική υπάλληλο

    Εικονικοί εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Στον εισαγγελέα στέλνει την υπόθεση ο Θάνος Πλεύρης

    Ανησυχία από την αύξηση των περιστατικών με αρνητές της διασωλήνωσης



    ΣΧΟΛΙΑ