• ΥΓΕΙΑ

    Ανησυχία από την αύξηση των περιστατικών με αρνητές της διασωλήνωσης

    • NewsRoom
    ΜΕΘ Covid

    ΜΕΘ Covid


    Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων αρνητών της πανδημίας και των εμβολίων οι οποίοι καταλήγουν με πολύ βαριά συμπτώματα Covid-19 στα νοσοκομεία, αλλά αρνούνται να διασωληνωθούν, παρά το ότι διαπιστώνεται επικίνδυνη μείωση των επιπέδων οξυγόνου στον οργανισμό τους.

    Ήδη, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί θάνατοι ανθρώπων οι οποίοι αρνήθηκαν να διασωληνωθούν εγκαίρως, επιβαρύνοντας την ήδη προβληματική από την Covid-19 κατάστασή τους, καθώς η μείωση του οξυγόνου προκάλεσε μεγαλύτερη επιβάρυνση στα όργανά του σώματός τους.

    Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν το επίπεδο οξυγόνου στο σώμα υποχωρεί κάτω από το 75%. Ωστόσο, αρκετοί αρνητές ασθενείς, οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν τη διαφορά, αρνούνται τη διασωλήνωση, υποστηρίζοντας πως αυτή θα τους οδηγήσει στον θάνατο, με τα αποτελέσματα να είναι δραματικά για την κατάσταση της υγείας τους.

    Ήδη, έχει διαταχθεί έρευνα για το θάνατο αρνήτριας της πανδημίας στον Ευαγγελισμό, η οποία αρνήθηκε τη διασωλήνωση παρά την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία είχε οδηγηθεί από την Covid-19. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, η γυναίκα είχε ειδοποιήσει μέσω των social media σε βοήθεια για να εμποδιστεί η διασωλήνωσή της, με τους γιατρούς να ζητούν τελικά την παρέμβαση εισαγγελέα. Η γυναίκα τελικά διασωληνώθηκε, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά. Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται κατά όσων εμπόδισαν τη διασωλήνωση.

    Στη Ρόδο, μια 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού υπέκυψε στη Covid-19 μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν ήταν εμβολιασμένη, ενώ παρά το χαμηλό οξυγόνο, είχε αρνηθεί τη διασωλήνωση.

    Λίγες ημέρες πριν, στο Θριάσιο νοσοκομείο, αρνητές του κορ0νοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας να μη διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο μια 48χρονη ασθενής. Ανάμεσά τους και συγγενικά της πρόσωπα. Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισαν οι θεράποντες γιατροί στον Ευαγγελισμό, όταν ασθενείς και οι συγγενείς ασθενούς δεν επέτρεπαν να τον διασωληνώσουν.

    Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αποκάλυψε ότι ακόμα μια γυναίκα, 75 ετών, στον Ευαγγελισμό, δεν δέχθηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. «Και η οικογένεια, και η ασθενής, δεν δέχονταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς ότι συνέχισε τη διασωλήνωση» δήλωσε η κ. Παγώνη.

    Στη Μαγνησία, ηλικιωμένη αρνήτρια της πανδημίας, αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Τόσο αυτή όσο και άλλα μέλη της οικογένειάς της κατέληξαν από την Covid-19

    Σύμφωνα με γιατρούς, τα περιστατικά αρνητών διασωλήνωσης ολοένα και αυξάνονται. Ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στο MEGA,  δήλωσε ότι όσες φορές κι αν του τύχουν περιστατικά, θα προχωρήσει σε διασωλήνωση, προκειμένου να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

    Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος, από την πλευρά του, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση: Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε, και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια».

    «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη βούληση του ασθενούς, αλλά είναι φοβερό για εμάς» να λένε ότι αρνούνται να διασωληνωθούν, δήλωσε στον Alpha η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

    Διαβάστε επίσης

    Εισαγγελική παρέμβαση για την ασθενή που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και κατέληξε

    Νέο περιστατικό άρνησης ασθενούς να διασωληνωθεί- Πότε παρεμβαίνει εισαγγελέας

    Καρδίτσα: Σκάνδαλο με τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19, με πρωταγωνίστρια διοικητική υπάλληλο



    ΣΧΟΛΙΑ