• Πολιτική

    Θάνος Πλεύρης: Έχω μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν

    • NewsRoom

    Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας


    Έχω μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν, δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Τονίζει πως «κάποιοι, που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εμένα, στηριζόμενοι και σε δικές μου δηλώσεις, αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου, το οποίο φέρω, θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν, όχι γιατί θα έχει αλλάξει κάτι, αλλά γιατί θα μου έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσω τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύω και που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο».

    Αναλυτικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μιχάλη Κεφαλογιάννη αν μετανιώνει για πολιτικές θέσεις και απόψεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν, στο πλαίσιο νομικής υπεράσπισης του πατέρα του, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Έχω πει εδώ και δέκα χρόνια ότι διαφωνώ διαχρονικά με τις απόψεις περί άρνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άρνησης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

    Για τους μετανάστες

    Αναφορικά με παλαιότερη δήλωσή του ότι οι μετανάστες «δεν θα μπορούν να επισκεφθούν ούτε τα νοσοκομεία», ενώ τώρα ως υπουργός Υγείας καλεί τις ΜΚΟ να εμβολιάσουν τους ξένους που ζουν στη χώρα μας, τονίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν να διωχθούν, ακόμη και αν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής, ο υπουργός Υγείας σχολίασε:

    «Πιστεύω στην σκληρή μεταναστευτική πολιτική, αλλά οπωσδήποτε τότε ήταν μια λανθασμένη δήλωση, που δεν με εξέφραζε ούτε τη στιγμή που την έκανα. Αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός που θα γυρίσω να πω ποτέ ότι παρεξηγήθηκε κάτι που είπα».

    Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει και γι’ αυτή τη δήλωση, απάντησε: «Βεβαίως. Παραμένω οπαδός μιας ελεγχόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά είναι τελείως λανθασμένη η θέση που είχα εκφράσει τότε, στην οποία συνδυαζόταν η ελεγχόμενη μεταναστευτική πολιτική με πολιτικές που μπορεί να οδηγούν σε εξαθλίωση ανθρώπων».

    Τέλος, σε ερώτηση αν θεωρεί πως το υπουργείο Υγείας είναι μια πρόκληση για αυτόν, ώστε να «χτίσει» ένα διαφορετικό πολιτικό προφίλ, ο κ. Πλεύρης απαντά: «Το πολιτικό προφίλ κάθε ανθρώπου χτίζεται διαχρονικά. Εγώ θέλω να κριθώ για τις πολιτικές μου και πιστεύω ότι, μέσα από τις θέσεις ευθύνης, μου δίνεται η δυνατότητα να δείξω και το πολιτικό προφίλ το οποίο έχω.

    » Είμαι υπουργός Υγείας όλων των Ελλήνων. Κάποιοι -που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εμένα στηριζόμενοι και σε δικές μου δηλώσεις, αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου το οποίο φέρω- θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν, όχι γιατί θα έχει αλλάξει κάτι, αλλά γιατί θα μου έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσω τις πολιτικές τις οποίες πιστεύω και έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Θάνος Πλεύρης: Φέτος το ΕΣΥ δε θα είναι μονοθεματικό για την Covid-19



    ΣΧΟΛΙΑ