• ΥΓΕΙΑ

    Θάνος Πλεύρης: Φέτος το ΕΣΥ δε θα είναι μονοθεματικό για την Covid-19

    • NewsRoom
    Αύξηση στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 μετά την λήψη μέτρων

    Αύξηση στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 μετά την λήψη μέτρων


    Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως φέτος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΕΣΥ,  δεν θα είναι μονοθεματικό για τον κορονοϊό. «Δε θα κοπούν χειρουργεία, δεν θα κοπεί τίποτα. Είναι επιλογή του πρωθυπουργού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε μάλιστα ότι από την στιγμή που το 70% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, η οικονομική και κοινωνική ζωή θα συνεχίζεται προσθέτοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι κατά βάση για την προστασία των ανεμβολίαστων.

    «Καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά αν δεν εμβολιαστεί, δε θα λειτουργήσει σε βάρος των ανεμβολίαστων» διαβεβαίωσε ο Θάνος Πλεύρης.

    Τέλος δήλωσε ότι προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις, ο κόσμος αλλά και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

    Θάνος Πλεύρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Και σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς με COVID-19

    Συμπληρωματικά, ο Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΑΠΕ-ΜΠΕ,  δήλωσε πως «Περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας μέσα στον χειμώνα. Αν χρειαστεί θα νοσηλεύονται και σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς με COVID-19».

    «Εξετάζεται δηλαδή το ενδεχόμενο να μπουν για πρώτη φορά στη μάχη της πανδημίας και ιδιωτικά νοσοκομεία εάν χρειαστεί, με νοσηλεία covid περιστατικών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

    «Η στιγμή που ξαφνικά σου λένε ότι διασωληνώνεσαι, ενώ πριν μια δυο ώρες αισθανόσουν ότι είσαι μια χαρά, δεν αξίζει σε κανέναν να τη ζήσει» λέει, αναφερόμενος και στη δική του περιπέτεια υγείας.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ