• Πολιτική

    Τετ α τετ Μητσοτάκη-Καραμανλή – Τι συζήτησαν για τη θέση του βουλευτή Σερρών στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Κώστας Αχ. Καραμανλής

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Κώστας Αχ. Καραμανλής


    Τετ α τετ είχαν πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

    Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να μη μετέχει στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας την ηθική υποχρέωση, όπως είπε σύμφωνα με πληροφορίες, να βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος, μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες από τη δικαιοσύνη.

    Και οι δυο συμφώνησαν ότι από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής πήρε την πρωτοβουλία να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, δεν θα ήταν σωστό να μετέχει στην κυβέρνηση δεδομένου ότι η δικαστική διερεύνηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και είναι πιθανόν η δικογραφία να έρθει στη Βουλή.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε αρχικά τον κ. Μητσοτάκη για την πολύ καλή πορεία του προεκλογικού αγώνα στο Νομό Σερρών.

    Σημειώνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής πρώτευσε στις Σέρρες, ενώ σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι «Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ υπογράμμιζε ότι οι Σέρρες έδωσαν «ηχηρή απάντηση στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις» που δέχτηκε.

    Αξισημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής μείωσε περαιτέρω τα ποσοστά του κατά -1,91% έναντι των εκλογών της 21ης Μαϊου, όπου παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είχε επιλέξει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, τα ποσοστά ανήλθαν μόνο στο 14,78%.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή 



    ΣΧΟΛΙΑ