• Πολιτική

    Τετ α τετ Μέρκελ-Λαγκάρντ με αντικείμενο το ελληνικό χρέος

    Λαγκάρντ - Μέρκελ


    Με ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα η συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στη «σκιά» του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

    Οι δύο ισχυρές γυναίκες της οικονομικο-πολιτικής σκηνής θα συζητήσουν για θέματα μείζονος σημασίας, μεταξύ άλλων και για το ζήτημα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του επικείμενου ραντεβού.

    Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ επιμένει στην προσαρμογή του σε βιώσιμα επίπεδα.
    Η κα. Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών – ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

    Με όλους θα συζητήσει ζητήματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

    Οι διαβουλεύσεις θα επικεντρωθούν στο θέμα της συμμετοχής ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, την ώρα που το χάσμα με τους Ευρωπαίους δεν φαίνεται να περιορίζεται ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις τα ξένα Μέσα θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Ταμείου. «Παρά την υπόσχεση της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ και του πρώην υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ΔΝΤ θα αποχωρήσει πιθανότατα από το τρέχον και όπως φαίνεται τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας» ανέφερε ενδεικτικά σχετικό άρθρο της Saarbrücker Zeitung.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πωλήθηκαν σε Τούρκο επιχειρηματία, υιό πρώην πρωθυπουργού βιομηχανικές μονάδες του Ομίλου Κοπελούζου στην Πάτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες και video από την άφιξη του Air Force One με τον Τραμπ στη Σούδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιτσιόρλας: «Μεγάλο στοίχημα» η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά



    ΣΧΟΛΙΑ