ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αύξηση των κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα, σε μια περίοδο που ο κοινοτικός προϋπολογισμός μειώνεται, δείχνει ότι η Ελλάδα επιβραβεύεται για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τον χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης, τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ο κ. Πιτσιόρλας το χαρακτηρίζει ως «μεγάλο στοίχημα» που τελικά η Ελλάδα θα κερδίσει, καθώς όπως λέει, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.
Απορρίπτει την ιδέα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, καθώς όπως σημειώνει «μπορεί να φαντάζει ως πιο προσγειωμένη, όμως, στην ουσία είναι μια λογική εξάρτησης και ανισοτιμίας που παγιώνει πια τη μετεξέλιξη της εταιρικής μας σχέσης στο πλαίσιο της ΕΕ σε σχέση δανειστή – δανειζόμενου. Πράγμα καταστροφικό για την πορεία της χώρας».
Ο υφυπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο πολίτης «θα δει μια αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα που θα επηρεάσει τα πάντα», ενώ δηλώνει ότι φέτος «πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να αγγίξουμε πια τον σκληρό πυρήνα των προβλημάτων που καθηλώνουν την ελληνική οικονομία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συγκροτήθηκε σε σώμα η Συμβουλευτική Επιτροπή της ΔΕΘ-Helexpo – Πρόεδρος ο Ιω. Μασούτης
- Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα παρασυρθεί σε πόλεμο με το Ιράν
- Χρυσός: Δεύτερη εβδομάδα απωλειών καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διατηρεί υψηλές τις τιμές του πετρελαίου
- Dynagas LNG Partners (Γιώργος Προκοπίου): Καθαρά κέρδη 57,1 εκατ. δολάρια στο δωδεκάμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.