ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Hellenic Train: Φωτιά ξέσπασε στη σιδηροδρομική γραμμή στον Ασπρόπυργο – Καθυστερήσεις στον Προαστιακό
«Προσβλητική» και «ύποπτη ψευδορκίας» χαρακτηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, την κατάθεση του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.
Σε σχετική δήλωσή τους, σημειώνουν ότι «ενώ είναι πασιφανές ότι δεν λειτουργούσαν τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας, εντούτοις ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν απλά λειτουργικά».
«Γι’ αυτόν τον λόγο», προσθέτουν «προτείναμε να διαβιβαστεί η κατάθεσή του στην Εισαγγελία Εφετών, στην οποία συμφώνησαν όλα τα κόμματα, ακόμη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ελπίζουμε η ΝΔ να δείξει την ίδια ευαισθησία για την εξακρίβωση της αλήθειας, δεχόμενη να καλέσει στην εξεταστική επιτροπή για κατάθεση κι άλλους κρίσιμους μάρτυρες, που έχουν γνώση για τα Τέμπη, όπως ο κ. Γεννιδούνιας» σημειώνουν οι βουλευτές και καταλήγουν:
«Παράλληλα, από την κατάθεση του μάρτυρα εμπειρογνώμονα Προφυλλίδη, προέκυψε ότι έγινε αλλοίωση με παρεμβάσεις στον τόπο του εγκλήματος, το οποίο δυσχέρανε το έργο των εμπειρογνωμόνων. Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη για τη φύλαξη του χώρου είχε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον κ. Τριαντόπουλο».
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση λειτουργεί ως τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φτιάχνουν ομάδα οι οργανωμένοι του ΟΦΗ, στο μοντέλο Μάντσεστερ Γ. και Γουίμπλεντον
- Rolls-Royce: Απειλεί να μεταφέρει την κατασκευή κινητήρων τζετ εκτός Ηνωμένου Βασιλείου
- Το πιο ακριβό τρόπαιο όλων των εποχών, αξίας 46 εκατ. ευρώ
- TikTok: Συμφωνία ορόσημο για να παραμείνει στις ΗΠΑ – Νέο επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής την Oracle