• Πολιτική

    Τελεσίγραφο Κασσελάκη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή βρείτε αντίπαλο απέναντί μου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Το γάντι πετά ο Στέφανος Κασσελάκης  σε όσους αμφισβητούν τις κινήσεις του – μετά και το αμφιλεγόμενο ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων – ζητώντας από τους διαφωνούντες να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

    Μιλώντας στη νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τα μέλη της να δεσμευθούν πως θα τον στηρίξουν μέχρι τις Εθνικές Εκλογές ως πρόεδρο, ακόμα και μετά από μια βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

    Σε διαφορετική περίπτωσης, όπως ανέφερε, θα ζητήσει αυτή τη στήριξη από το συνέδριο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να δήλωσε πως «ή θα είμαι πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές ή βρείτε μου αντίπαλο να το λύσουμε στο συνέδριο».

    «Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών» φέρεται να δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε πως σέβεται τα όργανα, είναι συλλογικός παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές.

    «Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα όργανο αν δεν σεβαστέ και οι ίδιοι τη διαδικασία και υπάρχουν συνέχεια διαρροές. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια», φέρεται να δήλωσε.

    Ο κ. Κασσελάκης φέρεται επίσης να έκανε λόγο για συνέδριο επανίδρυσης, ώστε να κάνει τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς.

    Μάλιστα φέρεται να προκάλεσε τα στελέχη να δηλώσουν αν κάποιο από αυτά θεωρεί πως δεν πρέπει να είναι πρόεδρος.

    Πλέον η Πολιτική Γραμματεία εξετάζει την στάση της απέναντι στο τελεσίγραφο του προέδρου, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: «Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Νέα επίθεση από Σπίρτζη

    Κασσελάκης: Ξεχωριστά από τους βουλευτές του στο συλλαλητήριο των αγροτών, λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Κούλογλου: Αναπόφευκτο το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Σύμπτωμα και όχι αιτία της κρίσης ο Κασσελάκης20



    ΣΧΟΛΙΑ